• Deň Zeme a EkoKvíz

            V tomto roku bol pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO sprístupnený vedomostný kvíz o ekológii a environmentalistike – EkoKvíz –, ktorý ku Dňu Zeme (22. 4. 2021) pripravila medzinárodná mládežnícka organizácia Edukácia@Internet. Tento kvíz je určený študentom stredných a vysokých škôl na Slovensku, ale aj každému, koho environmentálna problematika zaujíma. Účastníci sa tak hravou formou denne dozvedajú veľa zaujímavých informácií o prírode.

            Do tohto vypĺňania otázok súvisiacich s našou matkou Zemou, ktorého cieľom je touto formou aj zvýšiť povedomie o environmentálnych témach i cieľoch udržateľného rozvoja, sa k dnešnému dňu zapojili už aj viacerí žiaci našej Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom. Povzbudzujeme v tomto pandemickom období a týmto spôsobom aj ďalších, ktorí tak ešte dodnes neurobili. Možnosť preveriť si vedomosti a aj sa čosi nové naučiť z oblasti ekológie a environmentalistiky je skvelá vec, ktorú treba využiť a nepremeškať. EkoKvíz túto šancu žiakom a milovníkom prírody dáva do 21. 5. 2021. Všetci účastníci zároveň hrajú aj o zaujímavé ceny.

            Bližšie informácie nájdete na internetovej stránke ekokviz.eu. (https://hra.ekokviz.eu/)

             

            (oh)

          • Účasť vo fotosúťaži Zelený objektív

            Naša SPŠ Nové Mesto nad Váhom mala zastúpenie aj vo fotografickej súťaži Zelený objektív, ktorú pravidelne organizujú Lesy Slovenskej republiky, š. p. – Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene v spolupráci so Združením lesníčiek a Združením zamestnávateľov lesného hospodárstva na Slovensku. Témou tejto fotosúťaže je les a mladí fotografi zo základných a stredných škôl sa do nej môžu zapájať už od roku 2001. V tomto školskom roku sa dvaja naši žiaci, mladí nádejní fotografi – Matej Dujka (II.F) s fotografiou Brána do iného sveta a Tomáš Galbavý (III.D) s fotografiami Trojnásobná ochrana prírodyLesná gymnastika –, zapojili do tejto súťaže, ktorá je sústreďovaná hlavne na milovníkov a ochrancov prírody, na turistov, na každého, kto rád zájde do lesa a fotí tieto prekrásne scenérie a jedinečné momenty strávené v prírode a v lesoch. Organizátori, z dôvodu pandémie Covid-19, vytvorili virtuálnu prehliadku výstavy súťažných fotografií, ktoré je možné vidieť na youtube.com, presnejšie na https://www.youtube.com/watch?v=6RYn4SJDMec (Tomáš Galbavý – 12:04 a 14:08; Matej Dujka – 17:11). Na túto súťaž každoročne nadväzuje rovnomenná vernisáž v priestoroch Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene.

            Chlapci, ďakujeme, že ste vašimi fotografiami zachytili tie neopakovateľné momenty prežité a videné v lese, teda „v pľúcach našej matky prírody“. Je vidieť, že vás to fotografovanie baví,  želáme vám preto mnoho úspechov aj na tomto umeleckom poli.

            (oh)

          • Krajské kolo SOČ a naši študenti

            Zohľadňujúc súčasnú epidemiologickú situáciu a obmedzenia fungovania škôl sa krajské kolo SOČ Trenčianskeho kraja v školskom roku 2020/2021 konalo formou videokonferencie on-line dňa 31.03.2021.
            Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, prihlásených bolo 177 prác.
            Medzi súťažnými prácami sa nestratili ani práce našich študentov.
            Potešilo nás umiestnenie hlavne našich dvoch študentov, ktorí postúpili aj do celoštátneho kola SOČ:
            v odbore 09 Strojárstvo, hutníctvo, doprava
            2. miesto Samuel Didek, IV.B s prácou Pásová brúska

            v odbore 15 Ekonomika a riadenie
            1. miesto Adela Černá, IV.B s prácou Prekážka pre psa

            Ďakujeme všetkým našim študentom na vzornú reprezentáciu a postupujúcim úspech v Celoštátnom kole SOČ!
            LG

          • „Virtual tour of my Country“- online projekt

            Ako iste viete, naša škola sa v tomto náročnom pandemickom období zapojila do medzinárodného projektu „Virtual tour of my Country“. Bola to výzva, ktorej sme sa chopili a úspešne zvládli.

            Prečo výzva? Minimálne preto, lebo aktivity projektu - prebiehajúce v období od 1. februára 2021 do 31. 3. 2021 vo virtuálnom prostredí Facebook a Zoom - bolo treba skĺbiť s prebiehajúcim online dištančným vzdelávaním. Ďalším odôvodnením „prečo výzva?“ je fakt, že piati žiaci Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom dostali šancu spoznať rovesníkov z Ruska či z ďalekej Ázie – rovesníkov zo škôl nachádzajúcich sa v Indii, v Indonézii či Singapure. Okrem toho, žiaci mali možnosť zdokonaliť a vycibriť si jazykové zručnosti z anglického jazyka; taktiež možnosť dozvedieť sa viac o histórii, zvykoch, tradíciách, kultúre, pamiatkach, turisticky zaujímavých miestach týchto krajín, o životnom štýle ľudí žijúcich v ázijských krajinách a v Rusku. Bolo to pre všetkých zaujímavé, poučné a iste aj obohacujúce.

            Samozrejme, žiaci Jakub Jurica (I.D), Alex Malíček (II.D), Richard Širka (II.B), Fabian Dubec (III.D) a Martin Valo (III.D), nemali len počúvať a nasávať nové informácie, mali aj robiť v tomto období projektové aktivity, ktorých sa skvele zhostili. Vytvorili prezentáciu o Slovenskej republike, ktorej obsah potom predstavili partnerským školám Slovenskú republiku vo virtuálnych prostrediach Zoom a Facebook. Teší nás, že o krásach nášho malého Slovenska, o jeho Unesco pamiatkach, o Trenčianskom samosprávnom kraji, o našej škole a iných zaujímavostiach, tak už teraz vie aj zopár ďalších ľudí z Ruska a z Ázie. Žiaci komunikovali so svojimi rovesníkmi zo zahraničia, čím sa naozaj zdokonaľovali v angličtine, nehovoriac o tom, že získali a nadviazali nové priateľstvá, ktoré budú snáď v budúcnosti viac a viac vzájomne utužovať.

            Dohľad nad týmito projektovými aktivitami mali naši pedagógovia Mgr. Zuzana Pánisová a PhDr. Ondrej Halás, PhD.

            Hlavný projektový koordinátor, partnerská škola z Indie, vyjadril vieru, že táto naša prvotná medzinárodná online projektová spolupráca sa bude rozvíjať ďalšími aktivitami v možných budúcich projektoch. India i ostatné partnerské školy tiež dúfajú, že by sa spolupráca našich škôl mohla v neskoršom období pretaviť do realizácie medzinárodných euro-ázijských výmenných pobytov žiakov a učiteľov. Už teraz sa tešíme sa na nové výzvy, ktoré napomôžu učiteľom a žiakom našej SPŠ napredovať osobnostne, profesijne, jazykovo i kultúrne.

            -oh-

          • 3. miesto z krajského kola Enersol

            Študent 4.ročníka duálneho vzdelávania odboru mechanik - mechatronik Dávid Bayer zo IV.D triedy obsadil krásne 3.miesto v krajskom kole súťaže Enersol, zameranej na úsporu energií, ktoré sa konalo 5.marca 2021. Vo svojej práci s názvom "Úspora vody, materiálov a energií  a zlepšenie ekológie modernizáciou rozvádzača pre dopúšťanie vody v zariadení Mägerle " prezentoval praktický výrobok, ktorý umožní úsporu vody a zlepšenie životného prostredia vo výrobnom procese. Blahoželáme!

          • Prebehlo školské kolo SOČ

            Tento školský rok bol vyhlásený už 43. ročník Stredoškolskej odbornej činnosti. Do tejto súťaže sa každý rok zapájajú aj naši žiaci pod vedením svojich konzultantov. V tejto neľahkej situácii sme to zvládli a dňa 26. februára 2021 sa online uskutočnila prehliadka prác v školskom kole SOČ. Odborné hodnotiace komisie spolu hodnotili  56 prác, 59 žiakov v 10 súťažných odboroch. Potešilo nás, že sa do tejto súťaže zapojili aj žiaci tretieho ročníka.
            Do krajského kola odborné hodnotiace komisie vybrali 15 prác.
            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Vyučovanie 8.2. – 12.2.2021

            Žiaci 4. ročníka sa od 8.2.2021 učia prezenčne podľa mimoriadneho rozvrhu zverejneného po prihlásení na nástenke  edupage. Pre vstup do budovy školy je potrebné, aby všetci zamestnanci školy a žiaci 4.ročníka zúčastňujúci sa prezenčného vyučovania, sa preukázali negatívnym testom na COVID-19 nie starším ako 7  dní.

            Súbežne pokračuje dištančné vzdelávanie podľa pokynov vyučujúceho vyučovacej hodiny.

            Všetci žiaci zúčastňujúci sa odborného výcviku vo firmách postupujú podľa pokynov firiem.

            Sledujete edupage, ak nastanú zmeny, budeme vás informovať.

          • Druhý polrok začíname s medzinárodným projektom, ktorého hlavným koordinátorom je India

            Ako iste mnohí viete, Stredná priemyselná škola v Novom Meste nad Váhom sa snaží zapájať do medzinárodných projektov, ktoré napomáhajú žiakom kultúrne, jazykovo i vedomostne napredovať. Otvárajú im brány sveta nepoznaného a dávajú im možnosť nadväzovať nové priateľstvá, spoznávať nové krajiny i ľudí. Sociálny kontakt je hlavne v tejto dobe pandémie Covid-19 veľmi dôležitý, aj preto sme sa zapojili do medzinárodného online projektu „Virtual tour of my Country“, ktorého sa okrem našej SPŠ ešte zúčastňujú partnerské školy z Indie, zo Singapuru, z Ruska a z Indonézie. Cieľom projektu, ktorý bude prebiehať od 1. februára 2021 do 31. marca 2021, je zapojiť najviac 10 žiakov vo veku od 13 do 17 rokov, ktorí majú za úlohu vytvárať prezentácie o zaujímavých miestach, o mestách, o histórii, o hradoch a zámkoch, o prírode, o obliekaní, o krojoch, o kultúre či o jedlách na Slovensku, jednoducho o všetkom, čo by mohlo turistov zaujať a prilákať v rámci turizmu; vytvárať maximálne 15-minútové filmy o vyššie uvedených témach z videozáznamov; zbieranie fotiek zaujímavých miest v našej malej-veľkej krajine. Fotografie a vytvorené materiály budú zverejňované na projektovej facebookovej stránke Virtual tour of my Country. Účastníci projektu budú mať možnosť komunikovať so svojimi rovesníkmi z partnerských krajín v angličtine.

          • Účasť v medzinárodnej Unesco súťaži „Conversation with the Little Prince“

            25. januára 2021 sa z príležitosti Medzinárodného dňa vzdelávania a 120. výročia narodenia francúzskeho spisovateľa Antoine de Saint-Exupéryho uskutočnilo v Paríži slávnostné vyhodnotenie medzinárodnej literárnej súťaže „Conversation with the Little Prince“, ktorú pravidelne organizuje organizácia Unesco, Nadácia A. de Saint-Exupéryho, Labo des Histories a #Learning Planet. Do tejto súťaže sa pravidelne zapája množstvo žiakov z celého sveta. V tomto roku vyberala odborná porota víťazov v šiestich jazykových kategóriách z 2428 textov. Zo Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom svoj literárny talent vo svete ukázali štyria žiaci, konkrétne Jozef Kratochvíl z I.C, Daniel Moravčík z II.F, Martin Valo z III.D a Alex Kováč zo IV.D. Aj keď sa vám, chlapci, s vytvorenými textami na tému online vzdelávania v čase pandémie Covid-19, nepodarilo zvíťaziť v konkurencii žiakov z viac ako šesťdesiatich krajín sveta, ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy, Trenčianskeho samosprávneho kraja, Slovenska. Čo nevyšlo tento rok, vyjde snáď v tom budúcom.

          • SÚŤAŽ MLADÝCH ELEKTRONIKOV Skills Slovakia

            2. ročník súťaže MLADÝCH ELEKTRONIKOV Skills Slovakia sa uskutočnil dištančne (online). Organizačným a metodickým garantom súťaže je Štátny inštitút odborného vzdelávania, Odbor podpory smerovania mládeže. Odborným gestorom je Slovenská spoločnosť elektronikov a technickú podporu zabezpečuje Centrum vedecko-tecnických informácií – Školské výpočtové stredisko, Banská Bystrica.
                Našu školu reprezentovali študenti Marián Chorvát a Patrik Kusovský z II.B.
            Aj keď sa im nepodarilo získať medialové umiestnenie, v rámci z trenčianskeho  kraja Marián Chorvát skončil prvý a Patrik Kusovský druhý. Blahoželáme!

          • V novom školskom roku s novým Erasmus+ projektom

            S novým školským rokom sa pre našu školu otvorila nová možnosť pracovať v medzinárodnom projekte programu Erasmus+, ktorý nesie názov „Trvalo udržateľný rozvoj: Spoločné vzdelávacie modely pre obnoviteľné zdroje energie".V rámci dvojročného projektu budeme úzko spolupracovať s partnerskými školami z Turecka, Španielska, Poľska a Talianska. Projekt je zameraný na obnoviteľné zdroje energie. Hlavným cieľom projektu je získať komplexné vedomosti o spôsobe využívania zdrojov energie, experimentovať s výrobou obnoviteľnej energie pri použití metód STEM a nadobudnúť poznatky o výhodách/nevýhodách jednotlivých zdrojov energie. Projekt tiež vytvára priestor pre spoznávanie cudzích krajín a kultúr, praktické využívanie zručností nadobudnutých v anglickom jazyku, ale aj na nadväzovanie nových kontaktov. Tešíme sa na všetky aktivity a dúfame, že pandemická situácia s COVID-19 nebude trvať až tak dlho, aby sa plánované mobility študentov a učiteľov mohli uskutočniť naplno bez obmedzení a v zdraví do konca júna 2022.

          • Začiatok školského roka 2020/2021

            Vážení rodičia a študenti!

            Organizáciu začiatku školského roka 2.9.2020 riešime na základe odporúčaní a usmernení MŠVVaŠ SR nasledovne:

            1.ročník:

            Začiatok 9,00 hod., pred hlavným vchodom (zoznamy žiakov do tried budú vo vestibule školy)

            • vstup do školy pod vedením triedneho učiteľa za dodržania bezpečnostných epidemiologických opatrení ÚVZ SR: nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk (ROR),

            • do 10,00 hod. triednická hodina

            • žiaci prinesú: výročné vysvedčenie z 9. ročníka a rodný list

            • od triednych učiteľov dostanú: prístupové heslá na Edupage, čipy na evidenciu dochádzky, súhlas so spracovaním osobných údajov (GDPR) a evidenčné listy, ktoré žiadame zákonných zástupcov aktualizovať, opraviť, doplniť a vyplnené a podpísané vrátiť triednemu učiteľovi na ďalší deň.

            2. – 4. ročník:

            Začiatok 8,00 hod., do 9,00 hod. triednické hodiny v kmeňových učebniach

            • vstup do školy cez šatne s rúškom za dodržania bezpečnostných epidemiologických opatrení ÚVZ SR: nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk (ROR)

            V súlade s nariadením MŠVVaŠ SR je zákonný zástupca/plnoletý žiak POVINNÝ pri prvom nástupe do školy - dňa 2. septembra 2020 odovzdať triednemu učiteľovi doklad: „Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka alebo plnoletého žiaka pred nástupom do strednej školy“ (príloha D1). Dokument v tlačenej podobe si môžete vyzdvihnúť aj na vrátnici školy od 27.8.2020 do 31.8.2020 v čase 6,00 - 14,00 hod.

            Od 3. 9. 2020

            • riadne vyučovanie podľa rozvrhu zverejneného na Edupage, 2. – párny týždeň

            • vyučovanie až do odvolania prebieha v kmeňových učebniach + v učebniach určených pre skupiny v triede (zverejní triedni učiteľ a na Edupage)

            • žiaci používajú elektronický dochádzkový systém (čipy), do školy vstupujú cez šatne.

            Upozorňujeme, že zákonný zástupca:

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo strednej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.

            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie (príloha D1) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            • V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy.

            Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne.

            Ak ide o žiakov, ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.Školský internát (ŠJ)Žiaci ubytovaní v školskom internáte vyplnené a podpísané tlačivo „Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka alebo plnoletého žiaka pred nástupom do strednej školy“ (príloha D1) odovzdajú vychovávateľovi pri nástupe do ŠJ.

             

             

          • Ukončenie vyučovania v školskom roku aj s cenami pre najúspešnejších študentov

            Stretáme sa v krásny čas – školský rok sa skončil,

            Stretáme sa v zvláštny čas – rúško každý nosil.

            Stretáme sa na chvíľu – prázdniny nás čakajú.

            Stretáme sa dúfajúc – snáď korona skončí.

            Na slávnostnom ukončení školského roka ani tento rok nechýbali partnerské firmy a taktiež oceňovali najúspešnejších študentov za úspechy v súťažiach, reprezentáciu školy a za rôzne aktivity v projektoch.

            Spoločnosť ZF Active Safety Slovakia s.r.o. odovzdala ceny trom najlepším absolventom školy:

            1. Radoslav Macejka, IV.A

            2. Dominik Frydecký, IV.A

            3. Ján Bielčík, IV.DL.

            Zástupcovia spoločnosti Hella Slovakia Front – Lighting s.r.o., Kočovce odovzdali vecné ceny trom žiakom:

            Martin Valo, II.D,

            Ján Bizoň, IV.DL,

            Sebastián Školuda, III.B.

            V rámci duálneho vzdelávania firma Askoll Slovakia s.r.o. venovala vecný dar Alexovi Kováčovi, III.D a firma Vacuumschmelze s.r.o. odovzdala finančné odmeny Tomášovi Galbavému a Tomášovi Bednárovi za aktívne prístupy k plneniu povinností a študijné výsledky z predmetu odborný výcvik vo firme.

            Krásne a v zdraví prežité leto, dovidenia v školskom roku 2020/2021.

          • Naše aktivity UNESCO v rámci Medzinárodného týždňa umeleckej výchovy

            VIAC AKO ZLATO...

            Iste každý z nás vie, že rozvoj kreativity a umeleckého cítenia u detí, mládeže i dospelých je dôležitý. Je nevyhnutnou súčasťou vzdelávania a ich kvalitatívneho osobnostného rastu. Aj preto začala organizácia Unesco od roku 2011 organizovať “Medzinárodný týždeň umeleckej výchovy” (“The International Art Education Week”).Audrey Azoulay, generálna riaditeľka UNESCO, povedala, že “kreativita zvyšuje odolnosť, ktorú potrebujeme v čase krízy. Je potrebné ju rozvíjať už od najmladšieho veku, aby sme odomkli predstavivosť, prebudili zvedavosť a rozvíjali uznanie bohatstva ľudského talentu a rozmanitosti. Vzdelanie je miestom, kde sa to začína.“V tomto roku sa do Medzinárodného týždňa umeleckej výchovy (25. - 31. 5. 2020) zapojila aj naša Stredná priemyselná škola, ktorá je Pridruženou školou Unesco ASPnet. Obrázok Viac ako zlato… vytvoril v školskom roku 2019/2020 Samuel Jamrich, žiak I.C triedy, ako súčasť jednej z projektových aktivít Erasmus+ “Kultúra a práca v Európe” (číslo projektu 2018-1-IT02-KA229-048309). Toto jeho jedinečné dielko zachytáva dôležitosť práce včelárov. Pohľadom naň by sme si mali uvedomiť, že včely patria k ohrozeným druhom a že ich produkty i opeľovacie aktivity sú k prežitiu ľudstva nevyhnutné a nenahraditeľné. Samuel, vďaka za úspešnú reprezentáciu na medzinárodnom umeleckom poli a ešte veľa úspechov.Umenie nás zbližuje, podporuje ľudskú tvorivosť i predstavivosť. Dostáva sa nám tým príležitosť poznať človeka, jeho vnútorné pocity či prežívanie, ktoré sú s tvorbou umeleckého diela úzko späté. Byť umelecky zručný/talentovaný je darom… a dar je čosi, čo niekto chce odovzdávať ďalej a robiť tým radosť aj ostatným. Každý z nás by preto mal svoj dar posúvať ostatným, aby aj ostatní mohli kultúrne a duchovne rásť. Práve vzdelávanie umením môže byť cestou ku vzájomnej tolerancii, k poznávaniu a rozvoju kultúry i kultúrnosti vo svete. V umeleckej tvorbe je skryté dedičstvo národov…

            Nájdete aj na:

            http://www.unesco.sk/a/Pridruzene-skoly-UNESCO-rozvijaju-medzinarodnu-spolupracu-aj-pocas-koronakrizy

            oh

          • 1. miesto z celoštátneho kola súťaže SYGA

            Každoročne sa naša škola zapája i do súťaže SYGA (Siemens Young Generation Award), ktorú organizuje spoločnosť Siemens a je zameraná na aplikovanie PLC systémov v priemyselnej oblasti. Tento rok sa konal 17. ročník a náš študent Radoslav Macejka zo IV.A triedy získal 1. miesto v celoslovenskom kole s prácou "Testovacia stanica pre vodomery". Z dôvodu Covid-19 prezentácia prác prebehla online, kde tri najúspešnejšie práce ich autori prezentovali prostredníctvom videokonferencie pred odbornou porotou spoločnosti Siemens.
            Víťaz súťaže bol ocenený PLC S7-1200 a škola získala počítač na podporu výuky aplikovanej informatiky.

          • 2. miesto v celoštátnom kole SOČ

            Aj keď je tento školský rok poznačený pandémiou COVID-19, súťaže, ktoré boli vyhlásené prebiehajú naďalej a to dištančnou formou. V súťaži SOČ prebehlo touto formou aj posledné  - celoštátne kolo.
            Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, v každom odbore 16 prác,  po 2 práce z každého kraja. Práce boli hodnotené 3 člennou OHK, v ktorej boli zastúpení porotcovia  z rôznych krajov.
            V troch súťažných odboroch súťažili aj práce našich žiakov:

            • 09 Strojárstvo, hutníctvo, doprava -  Ján Bielčik, IV.DL
            • 11 Informatika  - Marek Červenka, Hakeem Abougalil, IV.A
            • 15 Ekonomika a riadenie -  Radka Oppenbergerová, IV.B

            Úspech zaznamenala práca Jána Bielčika, ktorý sa so svojou prácou ULTRAZVUKOVÁ REZACIA SONOTRÓDA umiestnil na 2. mieste.
            Blahoželáme!

          • Enersol - naši žiaci v krajskom kole

            Aj v tomto roku sa naši študenti zúčastnili krajského kola súťaže ENERSOL. Vzhľadom na pandémiu coronavírusu krajské kolo prebehlo dištančnou formou.
            Po prvýkrát sme súťažili vo všetkých kategóriách súčasne. Naši žiaci sa umiestnili takto:
            Hlavná kategória:
            3. miesto – Vincent Kippel,  II.B – Termoelektrický generátor z Peltiérovho článku
            Tvorivá kategória:
            3.miesto – Adam Benka, II.B – Solárne hodiny
            Propagačná kategória:
            2.miesto – Simon Pecka, III.A - Sú tieto zdroje pre našu Zem bezpečné? (video)
            3.miesto – Dominik Hrdlička,III.A – Falošná budúcnosť (video)
            Do celoštátneho kola postupuje Simon Pecka so svojím videom.
            Blahoželáme!

          • V SOČ-ke sa súťažilo dištančne

            Aj keď je tento školský rok poznačený pandémiou COVID-19 súťaže, ktoré boli vyhlásené, prebiehajú naďalej, a to dištančnou formou.
            V súťaži SOČ  do 17.4.2020 prebehlo krajské kolo. Do krajského kola postúpili priamo všetky práce, ktoré uspeli v školskom kole.
            Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, spolu 209 súťažných prác.
            Práce boli hodnotené 3-člennou odbornou komisiou, v ktorej boli zastúpení porotcovia z obvodov Trenčianskeho kraja.
            V silnej konkurencii sa nestratili ani naši žiaci.
            V troch súťažných odboroch práce našich žiakov postúpili do celoštátneho kola, ktoré prebehne tiež dištančne do 30.4.2020 (Do CK SOČ postupujú práce z prvých dvoch miest.)
            Sú to práce v odboroch:
            09 Strojárstvo, hutníctvo, doprava - Ján Bielčik, IV.DL, 2. miesto;
            11 Informatika -  Marek Červenka, Hakeem Abougalil, IV.A, 1. miesto;
            15 Ekonomika a riadenie -  Radka Oppenbergerová, IV.B, 2. miesto.

            Blahoželáme!

    • 13. - 19. máj

      • Po13. 05.
      • Polievka: Cibuľačka so syrom - (1,7), 429 kJ
        1. 130 g Pečená krkovica na čiernom pive, ryža, šalát (1,7), 3284 kJ
        2. 130 g Hydinový „Stroganov“, cestovina (1,7), 2982 kJ
        3. 350 g Pečená červená cvikla a zemiaky, balkánsky syr, dresing(7), 1975 kJ
        4. 400 g Vegetariánsky tanier, bryndzová nátierka, grahamový rožok - (1,7,3,6), 1354 kJ





      • Ut14. 05.
      • Polievka: Srbská čorba /br. mäso, zem., zel./ (1), 864kJ
        1. 120 g Čevabčiči, varené zemiaky, cibuľa, horčica - (1,7), 3548 kJ
        2. 120 g Vyprážané kuracie medailóny, ½ ryža, ½ dusená zelenina (1,3,,7,9), 3192 kJ
        3. 400 g Zapekané rezance s lekvárom a makom- (1,3,7), 3889 kJ
        4. 350 g 2 ks volské oko, cícerová kaša, opražená cibuľka, chlieb (1,3,7), 2304 kJ





      • St15. 05.
      • Polievka: Hovädzia s rezancami - obsahuje (1,3,7,9), 595 kJ
        260 g Pečené kuracie stehno, ryža, kompót (1),2936 kJ
        2. 120 g Divinové ragú, domáce halušky (1,3,7), 3352 kJ
        3. 150 g Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka - (1,3,7), 3922 kJ
        4. 400 g Ovocný tanier (7), 2002 kJ





      • Št16. 05.
      • Polievka: Hrášková krémová s krutónmi (1,3,7), 685 kJ
        1. 130 g Hovädzí maďarský guláš, knedľa - (1,3,7), 4474 kJ
        2. 130 g Hydinový špíz, ryža, šalát (1), 3103 kJ
        3. 350 g Cestovinový nákyp so zeleninou a sójovým mäsom (1,3,6,7), 2945 kJ
        4. 300 g Šošovicový šalát s paradajkami a rukolou, grahamový rožok /šošovica, cib., parad., rukola/, 1620 kJ





      • Pi17. 05.
      • Polievka: Zemiaková kyslá (1,7), 695 kJ
        1. 120 g Poľský kurací rezeň, varené zemiaky, šalát (1,3,7), 2823 kJ
        2. 350 g Klužská kapusta /br. mäso, klobása, ryža, kys. kapusta, smotana/ - (1,3,7), 3527 kJ
        3. 350 g Jablková štrúdľa so strúhankou (1,3,7), 3449 kJ
        4. 350 g Penne s pestom, sušenými rajčinami a syrom/ pesto, suš.raj., ol. olej, syr/ – (1,3,7), 2725 kJ





    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie