• 2. miesto v bedmintone

            Dňa 17. marca sa traja študenti našej školy zúčastnili okresného kola v bedmintone, ktoré sa konalo na Gymnáziu M.R.Š. v Novom Meste nad Váhom. Vzhľadom k výbornému výsledku: 1. miesto, sme postúpili na regionálne kolo do Trenčína. V ťažkej konkurencii sa nám podarilo obsadiť rovnako pekné 2. miesto, ktorým sme potvrdili kvalitný výkon z okresného kola.

          • Obvodné kolo SOČ u nás

            Dňa 20. marca 2023 sa na našej škole organizovalo Obvodné kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti. Súťažiaci mali možnosť prezentovať svoje práce v 7 súťažných odboroch. A to v tých odboroch, v ktorých bol väčší počet prác, ako bolo možné priamo postúpiť do krajského kola.

            Trojčlenné odborné hodnotiace komisie vyberali najlepšie práce do Krajského kola SOČ, ktoré sa uskutoční 31. marca 2023 na SOŠ Stará Turá.

            Medzi prezentujúcimi súťažiacimi boli aj naši žiaci, z nich v  4 súťažných odboroch postupujú do vyššieho  -  krajského kola.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Krajské kolo Enersol 2023 - úspešne

            Dňa 9. marca 2023 sa študenti našej školy zúčastnili krajského kola súťaže Enersol SK 2023. Enersol SK je medzinárodná súťaž venovaná primárne energii Slnka a jej využitiu, ochrane životného prostredia, alternatívnym a obnoviteľným zdrojom.

            Naši študenti súťažili v Tvorivej a Propagačnej kategórii.

            Získali tieto umiestnenia:

            V Tvorivej kategórii žiaci Timotej Cigna a Patrik Hriadel získali 2. miesto s projektom „Elektrická kolobežka nabíjateľná zo solárneho panela“.

            V Propagačnej kategórii získali žiaci Ján Jančo a David Zámečník 2. miesto s propagačným videom a plagátmi s názvom „Obnoviteľné zdroje kdekoľvek a kedykoľvek“.

            Žiak Matúš Motyka získal 3.miesto s videom s názvom „Využitie solárnych panelov v pohodlí domova“.

            Tímy Timotej Cigna - Patrik Hriadel a Ján Jančo - David Zámečník postupujú do celoštátneho kola Enersol SK, ktoré sa bude konať v Senici.

          • Školské kolo SOČ

            V týždni od 13.02. do 17.02. 2023 sa uskutočnilo Školské kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti Do súťaže sa zapojili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Svoje práce prezentovali v 14 súťažných odboroch. Odborné hodnotiace komisie spolu hodnotili 64 prác, 72 žiakov.

            Do vyššieho kola odborné hodnotiace komisie vybrali 21 prác.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Lyžiarsky výcvik na "Bachledke"

            Žiaci 1. a 2. ročníka absolvovali 5.2.- 10.2.2023 lyžiarsky výcvik v Bachledovej doline. Počasie prialo,  a tak mohli prežiť krásne chvíle v lone Tatranskej prírody.  Dobrá nálada bola po celý čas, zranenia sa vyhýbali našim,  lyžovať sa nakoniec naučili všetci účastníci. "Bachledka", o rok sa uvidíme s radosťou zas!

          • Štvrtáci navštívili Írsko

            V dňoch 27.1. – 30.1. 2023 sa žiaci zo IV.C zúčastnili na kultúrno-historickej exkurzii v rámci prípravy na maturitnú skúšku z angličtiny. Navštívili a spoznávali Írsko, konkrétne hlavné mesto Dublin, kde sa zúčastnili exkurzií v hlavnej írskej katedrále a na dublinskom hrade. Tiež navštívili svetoznáme Mohérske útesy a mesto Galway. Zoznámili sa s írskou históriou a vysťahovalectvom a tiež s komplikovanými vzťahmi s britským impériom. Na záver mali možnosť spoznať tradíciu a výrobu írskej whiskey v dublinskom múzeu. Veríme, že sme týmto začali peknú tradíciu, ktorá aj v ďalších rokoch ponúkne našim študentom možnosť ako spoznávať kultúru a históriu anglicky hovoriacich krajín.

          • Deň otvorených dverí

            8. decembra 2022 sme mali na našej škole Deň otvorených dverí. Sme radi, že sme mohli privítať deviatakov zo ZŠ spolu s rodičmi nielen z najbližšieho okolia, ale aj mimo nášho okresu. Vo vestibule školy sa prezentovalo aj 10 firiem z regióna, ktoré spolupracujú s našou školou v systéme duálneho vzdelávania ale aj iné  a ponúkajú  zamestnanie absolventom zo všetkých odborov, ktoré sa u nás vyučujú. 

            A ak ste nestihli v tento deň prísť a máte záujem nás navštítiť, sme tu pre vás aj v iné dni, len si treba vopred dohodnúť stretnutie (zsps@spsnmnv.sk, alebo na č. 0911 079 001, 0911 074 001).       

          • Úspešne v krajských kolách súťaže ZENIT

            Súťaž ZENIT „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť“ je zameraná na strojárstvo, elektroniku a programovanie, v ktorej sa vyhľadávajú talentovaní a nadaní žiaci SŠ, rozvíjajú sa tvorivé kompetencie, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. V novembri sa uskutočnili krajské kolá súťaže.

            ZENIT v strojárstve má 4 kategórie, vo všetkých sme mali zastúpenie a skončili sme s týmto umiestnením:

            • kat. A (priemyslovácke odbory) – Patrik Dedík, IV.B – 2. miesto
            • kat. S (strojné obrábanie) - Mário Čikel, IV.F – 5. miesto
            • kat. R (ručné obrábanie) - Matej Dujka, IV.F – 2. miesto
            • kat. C (CNC technológie) – Ondrej Želibabka, IV.D – 1. miesto

            Ondrej Želibabka postupuje do celoštátneho kola.

            ZENIT v elektronike má 2 kategórie a v každej nás reprezentovali 2 žiaci

            • kat. A (žiaci 3. a 4. roč.) – Marián Chorvát a Patrik Kusovský, obaja zo IV.B,
            • kat. B (žiaci 1. a 2. roč.) - Michal J. ČechvalaII. F Patrik HolbaII. B.

            ZENIT v programovaní -  mali sme zastúpenie v dvoch kategóriách po dvoch žiakoch:

            • kat. GRAFIK DIZAJNÉR – v konkurencii medzi grafikmi reprezentovali: Jozef KratochvílAdrián Vojtech, obaja  z III.C.
            • kat. WEB DEVELOPER - Lukáš Panák, II.C – 1. miestoPeter Kopunec, II.C – 4. miesto.

            Lukáš Panák postupuje do celoštátneho kola.

            Blahoželáme a prajeme všetkým veľa ďalších úspechov!

             

          • 13. ročník Technickej olympiády, 2022/2023

            Dňa 24. novembra 2022 sa uskutočnil na priemyslovke 13. ročník okresného kola Technickej olympiády, v súťažných kategóriách A – dvojica starších žiakov ZŠ a B – mladší žiaci ZŠ. Obsahom olympiády bolo motivovať žiakov k tvorivej činnosti. Žiaci súťažili v teoretických vedomostiach, ale aj v zručnostiach, získaných na ZŠ. Olympiády sa v tomto ročníku zúčastnilo 9 základných škôl a žiaci osemročného gymnázia okresu Nové Mesto nad Váhom. V kategórii A súťažilo 20 žiakov a v kategórii B 7 žiakov. Výhercom a výherkyniam blahoželáme.

          • Imatrikulácia prvákov a súťaž o najšikovnejšiu triedu

            18.11.2022 sme sa po "covidovej" prestávke opäť vrátili k aktivitám študentov ku Dňu študentstva. Štvrtáci tak privítali do cechu priemyslováckeho prvákov a  nasledovali  rôzne súťaže, do ktorých sa mohli zapojiť všetky triedy. Študenti súťažili  vo vedomostnej  súťaži, silových súťažiach, v šachu, v stolnom futbale, hode  loptičkou, ale nechýbali ani kreatíne aktivity ako spoločné kreslenie vo dvojici, s pantomímou hádanie pesničiek a spoznávanie známych osobností... Nakoniec na 1. mieste  s rovnakým počtom bodov sa umiestnili dve triedy:  III.B  a IV.F .  Veríme ale, že si netradičný školský deň a zábavu užili všetci.

          • Fotografia nášho študenta "Vážska cyklomagistrála" ocenená porotou

            Vo štvrtok 10. novembra 2022 sa Sebastián Kosa, žiak II.F triedy, zúčastnil slávnostného vyhodnotenia prvého ročníka umeleckej súťaže pre stredné školy „Mládež EÚ 2022“, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Pisztoryho paláca v Bratislave. Túto súťaž organizovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky a hlavnou témou pre súťažiacich bolo vytvoriť umelecké dielo (fotografia, maľba, objekt), ktoré muselo znázorňovať už zrealizovaný projekt spolufinancovaný z fondov Európskej únie, respektíve novú myšlienku na nový projekt.

            Za súťažnú fotografiu „Vážska cyklomagistrála“, propagujúcu zrealizovaný projekt Trenčianskeho samosprávneho kraja spolufinancovaného z fondov EÚ, ktorý pomáha k lepšiemu rozvoju nášho regiónu a cyklistickej infraštruktúry, získal Sebastián krásne 3. miesto. Blahoželáme mu a prajeme veľa ďalších úspechov. (oh)

          • Projekt C.L.M.R.E.S. v októbri 2022 pokračoval mobilitou v Poľsku

             V dňoch 16. – 22.10.2022 sa osem žiakov a dvaja učitelia z našej školy zúčastnili ďalšej časti projektu C.L.M.R.E.S. v programe Erasmus+. Tentokrát bola mobilita v poľskom Wielune  a témou  bola Veterná energia.  Cieľom mobility bolo zoznámiť účastníkov s princípmi budovania, fungovania a využitia veternej energie ako v súčasnosti, tak aj v budúcnosti. Tomu bol prispôsobený aj celý program a vyučovanie metódou  STEM, ktoré pozostávali z viacerých častí.

            Po oficiálnom otvorení stretnutia nasledovali prezentácie jednotlivých študentov z partnerských krajín, kde predstavili súčasný stav veterných elektrární vo svojich krajinách. Po čom nasledovala diskusia. Na záver prvého dňa sa všetci zúčastnili zoznamovacieho bowling večera, kde naši žiaci v súťaži obsadili prvé miesto. Druhý deň strávili účastníci mobility v rôznych wieluňských školách, kde sa zúčastnili zaujímavých praktických vyučovacích hodín nielen na tému veternej energie, ale aj zelenej energie vo všeobecnosti. Mnohých zaujal najmä projekt energeticky nezávislej triedy. Následne sme sa zúčastnili charitatívnej akcie „Beh v pyžame,“ na podporu boja proti rakovine. O tejto akcii pripravilo krátku reportáž aj Rádio Lodž.  Nasledovala exkurzia do mesta Vroclav, kde sme exkluzívne navštívili firmu VSB, jednu z najväčších v Európe, ktorá sa zaoberá realizáciou veterných parkov. V rámci prednášok jej zamestnanci dopodrobna vysvetlili ako prebieha celý proces od výberu lokality, až po spustenie veternej elektrárne. Následne sme sa zúčastnili historicko-kultúrnej prehliadky mesta. Keďže poľská hostiteľská škola je špeciálna škola,  štvrtok patril deťom s autizmom a  downovým syndrómom. Bolo zaujímavé zistiť ako prebieha vyučovanie hendikepovaných žiakov,   ako a čo všetko robia učitelia a pracovníci tejto školy pre deti, aby pochopili rôzne témy, napríklad aj tému veterných elektrární. Po skončení nasledovala prehliadka mesta Wieluň. Na záver mobility dostali všetci účastníci certifikáty o účasti a prijali pozvanie na záverečnú časť projektu do Španielska.

    • 15. - 21. apríl

      • Po15. 04.
      • Polievka: Lusková s rajbaničkou – (1,3,9), 690 kJ kJ
        1. 130 g Kopaničiarske stehno, ryža, šalát /br. mäso, klobása, kapia/ (1), 3415 kJ
        2. 350 g Francúzske zemiaky, uhorka - (1,3,7), 3580 kJ
        3. 350 g Kakaový závin- (1,3,7), 6144 kJ
        4. 300 g Pečená zelenina, volské oko, /mrkva, zeler, tekvica/, dip s modrým syrom - (7,9), 2175 kJ





      • Ut16. 04.
      • Polievka: Boršč- (1,7,9), 1104 kJ
        1. 130 g Súkennícky rezeň , zemiaková kaša, šalát- /mletý rezeň/ (1,3,7), 4542 kJ
        2. 130 g Pečená krkovica na čiernom pive, hrášková ryža, šalát (1,7), 3284 kJ
        3. 350 g Špenátové cestoviny s balkánskym syrom (1,3,7), 3922 kJ
        4. 400 g Vegetariánsky tanier, tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou, grahamový rožok - (1,3,6,7), 1454 kJ





      • St17. 04.
      • Polievka: Rascová s vajcom (1,3,9), 749 kJ
        1. 130 g Mexický guláš, ryža /hov. mäso, par.pretlak, hrášok/ – (1,7), 3421 kJ
        2. 130 g Marinovaný kurací plátok,1/2 kuskus,1/2 dusená zelenina, 3125 kJ
        3. 130 g Vyprážaný kelový karbonátok, zemiaková kaša, šalát (1,3,7), 3310 kJ
        4. 240 g Čerstvý šalát s prosciuttom a olivami, balsamico, bagetka (1,3,7), 1784 kJ





      • Št18. 04.
      • Polievka: Cícerová - (1,9), 758 kJ
        1. 130 g Dusené bravčové stehno, paradajková omáčka, knedľa- (1,3,7), 4289 kJ
        2. 130 g Kuracie rezance na Wok Thai zelenine, ryža, šalát- (7), 2703 kJ
        3. 350 g Bolonské lasagne so sójovým mäsom (1,3,6,7), 3653 kJ
        4. 400 g Ovocný tanier (7), 2002 kJ





      • Pi19. 04.
      • Polievka: Zemiaková kyslá (1,7), 695 kJ
        1. 130 g Kurací závitok s brokolicou a baby mrkvou , ryža, šalát - (1), 2903 kJ
        2. 130 g Králičie ragú, žemľová knedľa (1,3,7,4), 3504 kJ
        3. 350 g Parené buchty s lekvárom, maková posýpka - (1,3,7), 5235 kJ
        4. 150 g Zeleninové kari s kokosovým mliekom a tofu, ryža - (1,3,7), 2618 kJ





    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11, 915 01 Nové Mesto nad Váhom 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie