• Riaditeľské voľno 22.12.2023

            Riaditeľ SPŠ Nové Mesto nad Váhom v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení udeľuje dňa 22.12.2023 (piatok) žiakom okrem tried, ktoré sú na ODV vo firmách, riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

            T.j. žiaci tried I.D, I.E, IV.D  a IV.F  majú vyučovanie vo firmách.     

            V čase  23.12. 2023 – 7.1.2024 sú Vianočné prázdniny. Vyučovanie po prázdninách začína 8.1.2024  podľa riadneho rozvrhu 2. (párnym) týždňom.

          • Pridružené školy Unesco v Banskej Štiavnici

             

            V dňoch 11. – 12. 12. 2023 sa v Banskej Štiavnici uskutočnilo Výročné stretnutie Pridružených škôl UNESCO v SR. Stredná priemyselná škola v Novom Meste nad Váhom je súčasťou tejto medzinárodnej siete škôl, ktorej prioritami sú výchova k mieru, podpora vzdelávania a výchovy v oblasti medzinárodného porozumenia, spolupráca pri ochrane ľudských práv a zabezpečovaní ľudských slobôd či environmentálna výchova mladej generácie, už od roku 1994.  

            Počas stretnutia boli prítomnými prezentované informácie o aktivitách jednotlivých základných či stredných škôl, taktiež sa dozvedeli o novinkách a činnostiach v rámci siete UNESCO. Tohtoročné stretnutie bolo výnimočné tým, že si pripomíname 70. výročie od zapísania škôl do siete Unesco, 30. výročie vstupu SR do Unesco a 30. výročie zapísania Banskej Štiavnice a technických pamiatok okolia do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva.  

          • Mikuláš zavítal do školy

            Mikulášsky nohejbalový turnaj

            Už tradične sa na našej škole 6.12. uskutočnil Mikulášsky nohejbalový turnaj, ktorého sa zúčastnilo spolu 16 trojčlenných tímov. Tento rok sa do turnaja zapojili aj čelní predstavitelia Nového Mesta nad Váhom a to: primátor mesta Ing. František Mašlonka, zástupca primátora Mgr. Andrej Neuschl a prednosta MsÚ  Ing. František Sádecký.  Celý turnaj sa niesol v príjemnej adventnej atmosfére, ktorú podčiarkol aj príchod Mikuláša, čerta a anjela. Najlepším študentským tímom a víťazom turnaja sa stal Stanislav Tyzner so spolužiakmi zo IV.C triedy. Uznanie patrí ale všetkým účastníkom za predvedené výkony.

          • Úspešne v krajských kolách súťaže ZENIT

            Súťaž ZENIT „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť“ je zameraná na strojárstvo, elektroniku a programovanie, v ktorej sa vyhľadávajú talentovaní a nadaní žiaci SŠ, rozvíjajú sa tvorivé kompetencie, odborno-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. V novembri sa uskutočnili krajské kolá súťaže.

            ZENIT v strojárstve má 4 kategórie, vo všetkých sme mali zastúpenie a skončili sme s týmto umiestnením:

            • kat. A (priemyslovácke odbory) – Filip Petráš, IV.B – 1. miesto
            • kat. R (ručné obrábanie) – Jozef Galbavý, I.F – 1. miesto
            • kat. C (CNC technológie) – Martin Majzel, IV.D – 1. miesto
            • kat. S (strojové obrábanie ) – Samuel Jankech IV. F – 2. miesto

            Filip Petráš, Jozef Galbavý, Martin Majzel postupujú do celoštátneho kola.

            ZENIT v elektronike má 2 kategórie a v každej nás reprezentoval 1 žiak:

            • kat. A (žiaci 3. a 4. roč.) – Matej Kršňák, IV.F
            • kat. B (žiaci 1. a 2. roč.) – Ján Rehák I. E

            ZENIT v programovaní -  mali sme zastúpenie v 4 kategóriách:

            • kat. A (žiaci 3. a 4. ročníka) – Ivan Lacko, III.C (obsadil 6.- 11. miesto), Peter Kopunec, III.C Jozef Kratochvíl, IV.C
            • kat. B (žiaci 1. a 2. ročníka) – Alex Tobola, II.C
            • kat. GRAFIK DIZAJNÉR – Alex Hricová, III.C – 2. miestoTimotej Boháčiak, III.C – 4. miesto
            • kat. WEB DEVELOPER - Peter Kopunec, III.C – 3. miesto, Lukáš Panák, III.C – 5. miesto. 

            Blahoželáme a prajeme všetkým veľa ďalších úspechov!

          • Turnaj v stolnom tenise

            V aktuálnom školskom roku sa nám podarilo úspešne reprezentovať našu školu na mnohých športových podujatiach. V mesiaci november sa pripájame aj súťažou v stolnom tenise, kde sa tradične predstavili Samuel Madžo, Richard Pupák a po prvý raz aj Patrik Holba.

            Po suverénnom víťazstve v okresnom kole, ktoré sa konalo dňa 09.11.2023, sme postúpili do regionálneho kola a po kvalitnom výkone našich chlapcov sme obhájili veľmi pekné druhé miesto z minulého roka. Dúfame v rovnako dobré výkony aj pri nadchádzajúcich súťažiach.

          • Imatrikulácia a Deň študentstva

            Aj tento rok sme tradične zasvätili prvákov do cechu priemyslováckeho dňa 16.11.2023. Hneď po imatrikuláciách si naši žiaci, podobne ako minulý školský rok, mohli zmerať sily v rôznych súťažiach, ako sú napríklad šípky, preťahovanie lanom, vedomostný kvíz, pretláčanie či šach. Veľkú obľubu si získalo hádanie piesní pantomímou a tento rok pribudla novinka – hra Na stope. Žiaci prostredníctvom QR kódov hľadali po škole indície a riešili rôzne hádanky. Titul najšikovnejšej triedy získala III.C. Víťaznej triede gratulujeme!

            bodovanie_-_DS.pdf

          • Súťaž zručnosti žiakov ZŠ

            Dňa 15.11. 2023 sa na našej škole konal už 22. ročník Súťaže zručnosti pre ZŠ okresu Nové Mesto nad Váhom  spolupráci s Komisiou školstva, mládeže a športu MsZ v Novom Meste nad Váhom a KCVČ Trenčín, s podporou sponzorov Branson Ultrasonics, a.s. a  S-Servis Modrovka.

            Súťažilo sa v troch súťažných odboroch - strojárstvo, elektrotechnika, informatika.

            Do súťaže  sa zapojili žiaci z 11 základných škôl.

            Ďakujeme všetkým za účasť a víťazom gratulujeme!

            Vysledky_web.pdf

          • Turnaj vo futsale

            Ako sa stalo už pravidlom, zúčastnili sme sa opäť každoročného  turnaja vo futsale, ktorý sa konal dňa 12.10.2023 v mestskej športovej hale v Novom Meste nad Váhom. Konkurencia je každým rokom náročnejšia, a preto sme hrdí na náš tím futsalistov, ktorý obsadil tento raz pekné tretie miesto.

          • Letné športové hry v atletike

            Dňa 06.10.2023 sme sa zúčastnili "Letných športových hier v atletike", ktoré sa uskutočnili na štadióne AFC v Novom Meste nad Váhom. Nakoľko nám prialo počasie, deň bol nabitý vynikajúcimi výkonmi mladých športovcov z miestnych stredných škôl. Sme hrdí aj na našich študentov, ktorí v celkovom hodnotení kategórie chlapci získali úžasné 1.miesto. Viacerí študenti však obsadili pódiové umiestnenia aj v kategóriách jednotlivcov:

            vrh guľou:

            1.miesto René Fáber

            3. miesto Mário Podolan

            skok do diaľky:

            1.miesto Marián Plesník

            beh na 1500m

            3. miesto Peter Pastorek

            4. miesto Šimon Vojtek

            100m finále

            4. miesto Božoň Radoslab

            5. miesto Kolník Nikolas

          • Európsky Deň jazykov aj u nás

            Na našej škole sa oslavoval Európsky Deň jazykov, a tým sa pozdvihlo kultúrne povedomie našich žiakov. Zamýšľali sa nad významom cudzích jazykov ako i nad spôsobmi ako sa ich učiť. Skúšali rozlíšiť rôzne jazyky Európy ako i vymenovať čo najviac rovnakých slov či fráz v rôznych jazykoch. Nasledovali plurilingvistické hry, ktoré si žiaci zahrali s radosťou a nadšením.

          • Župná kalokagatia

            Dňa 27.09.2023 sme sa s 5-členným družstvom zúčastnili "Župnej kalokagatie" v Trenčíne. 

            Kalokagatia predstavuje filozofiu, šport a hry, jej cieľom je spojiť krásu tela i ducha, využiť teoretické vedomosti z oblasti zdravotnej výchovy, geografie, prírodovedy, histórie, turistiky, civilnej obrany v prepojení s fyzickou zdatnosťou.

            Nášmu tímu, podobne ako aj ďalším 16. družstvám zo škôl z Trenčianskeho kraja sa úspešne podarilo zvládnuť cca 3 km trať spolu so šiestimi kontrolnými stanovišťami, čoho dôkazom je Účastnícky list z tohto náročného, ale zároveň aj pekného a zaujímavého podujatia.

          • Cestou do Nice k viacjazyčnosti

            Stredná priemyselná škola sa stala súčasťou projektu EÚ Erasmus plus 2022-SK01-KA122-SCH-000095283 pod názvom “Vzdelávaním k viacjazyčnosti“. Vzdelávací kurz sa niesol v duchu jeho hlavnej myšlienky, kde prioritnou témou bol plurilingvizmus a jeho implementácia vo vyučovaní cudzích jazykov. Uskutočnil sa pod záštitou Slovenskej asociácie učiteľov francúzštiny SAUF v spolupráci so vzdelávacím inštitútom Francophonia v Nice vo Francúzsku. Cieľom bolo oboznámiť sa s pluralitnými prístupmi a metódami podľa európskeho referenčného rámca pre pluralitné prístupy jazykov a kultúr CARAP. Ich implementácia prispieva k rozvoju lingvistickej interkomprehenzie, k rozšíreniu medzikulturálneho povedomia a zefektívneniu výučby a učenia sa cudzieho jazyka v edukačnom procese. V neposlednom rade ide o motiváciu k viacjazyčnosti.

            Počas letných prázdnin v júli 2023 som mala možnosť byť súčasťou projektu s medzinárodnou účasťou krajín ako je Česká republika, Rakúsko, Nemecko, Rumunsko, Turecko, Argentína, Kolumbia a iné, spolu s ďalšími vyučujúcimi francúzskeho a anglického jazyka z celého Slovenska pod vedením doc. Jany Bírovej. Témou odborných prednášok boli napr. pedagogické inovácie, pluralitné prístupy alebo transdisciplinarita. Procesom vzdelávania nás sprevádzala univerzitná prof. Doina Spita z Rumunska, prof. David McFarlane z Kanady alebo dokonca riaditeľ Francophonie v Nice, Yan Librati z Francúzska. Každodenné dopoludňajšie vzdelávanie v medzinárodných tímoch plné tímovej práce, diskusií, spoločných aktivít, prednášok a workshopov bolo realizované a praktizované v štyroch cudzích jazykoch a to vo francúzskom, anglickom, španielskom a talianskom. Interkulturálne vzdelávanie bolo zatraktívnené kultúrnymi výmenami do okolitých destinácií. Navštívili sme historické a svetoznáme mestá ako Monako, Nice, Cannes, Menton, Ostrov sv. Margaréty a ďalšie. Účelom bolo spoznať kultúru iných národov, ich históriu alebo tradície a zároveň pozdvihnúť svoje kultúrne povedomie a jazykové poznatky. Vyústením celého vzdelávacieho programu bol slávnostný večer usporiadaný inštitútom Francophonia, kde sa mala každá krajina možnosť odprezentovať pred celým európskym spoločenstvom.

            Tešíme sa z bohatého programu počas vzdelávacieho kurzu ako i z kvalitne vykonanej práce všetkých zúčastnených. Veríme, že implementáciou novozískaných poznatkov naši študenti získajú predstavu o význame a dôležitosti cudzieho jazyka vo svete ako i o vzájomnej prepojenosti medzi jednotlivými cudzími jazykmi navzájom a tým vzrastie ich chuť sa cudzie jazyky učiť s radosťou.

             

            PhDr. Veronika Kepshová

            vyučujúca anglického jazyka

          • OZNAM

            Z technických príčin v súčasnosti nefunguje pevná telefónna linka školy.

            Je možné využívať mobilné kontakty uvedené na stránke školy, ktoré sú plne funkčné.

            Za vzniknuté komplikácie sa ospravedlňujeme, na odstránení poruchy sa pracuje.

          • Telovýchovný areál pre verejnosť

            Telovýchovný areál otvorí svoju poobednú prevádzku dňa 18.9.2023 v klasickom režime ako po minulé roky. Ceny za prenájom priestorov ostali nezmenené a časový harmonogram ako aj objednávku prenájmu si treba dohodnúť na e-mailovej adrese: zuzana.rehorova@spsnmnv.sk. Prevádzka bazéna je plánovaná od 1.10.2023. O reálnom spustení bazéna budeme informovať na našich stránkach.

          • Začiatok školského roka 2023/2024 - 4.9.2023

            Začiatok školského roka 4. 9. 2023  o 8,30 hod. – pred hlavným vchodom do školy,

            po slávnostnom otvorení škol. roka triednická hodina v kmeňových učebniach  (priloha_c1_kmenove_ucebne_stav_ziakov-01-09-2023(2).pdf)

            1.ročník:

            zoznamy žiakov do tried budú vo vestibule školy, triedni učitelia odvedú žiakov do kmeňových učební,

            žiaci prinesú:

            • k nahliadnutiu výročné vysvedčenie z 9. ročníka,
            • k nahliadnutiu rodný list,
            • visiaci zámok na osobnú skrinku do šatní;

            od triednych učiteľov žiaci dostanú:

            • prístupové heslá na Edupage,
            • čipy na evidenciu dochádzky,
            • evidenčné listy, ktoré žiadame zákonných zástupcov doplniť, vyplnené a podpísané vrátiť triednemu  učiteľovi na ďalší deň 5.9.2023!!!

            5. 9. 2023

            • vyučovanie 5.9.2023 prebieha v určených učebniach (prilohac2_vyucovanie_-5-9-2023.pdf),
            • 1.- 4. hod.: hodiny s triednym učiteľom, resp. určeným učiteľom  - všetky triedy okrem II.D a III.D (vo firmách – duál) – BOZP, PPO, školský poriadok, GDPR, triedna agenda; 
            • 1.ročník  – preberanie učebníc pod vedením triednych uč. 

             Od 6. 9. 2023

            vyučovanie podľa rozvrhu na Edupage, aj v učebniach podľa rozvrhu

             2. – párny týždeň (bude zverejnený do 4.9.2023)

            Žiaci používajú elektronický dochádzkový systém (čipy), do  školy vstupujú cez šatne. Každý žiak má v šatni pridelenú osobnú skrinku s uzamykaním na visiaci zámok.

    • 13. - 19. máj

      • Po13. 05.
      • Polievka: Cibuľačka so syrom - (1,7), 429 kJ
        1. 130 g Pečená krkovica na čiernom pive, ryža, šalát (1,7), 3284 kJ
        2. 130 g Hydinový „Stroganov“, cestovina (1,7), 2982 kJ
        3. 350 g Pečená červená cvikla a zemiaky, balkánsky syr, dresing(7), 1975 kJ
        4. 400 g Vegetariánsky tanier, bryndzová nátierka, grahamový rožok - (1,7,3,6), 1354 kJ





      • Ut14. 05.
      • Polievka: Srbská čorba /br. mäso, zem., zel./ (1), 864kJ
        1. 120 g Čevabčiči, varené zemiaky, cibuľa, horčica - (1,7), 3548 kJ
        2. 120 g Vyprážané kuracie medailóny, ½ ryža, ½ dusená zelenina (1,3,,7,9), 3192 kJ
        3. 400 g Zapekané rezance s lekvárom a makom- (1,3,7), 3889 kJ
        4. 350 g 2 ks volské oko, cícerová kaša, opražená cibuľka, chlieb (1,3,7), 2304 kJ





      • St15. 05.
      • Polievka: Hovädzia s rezancami - obsahuje (1,3,7,9), 595 kJ
        260 g Pečené kuracie stehno, ryža, kompót (1),2936 kJ
        2. 120 g Divinové ragú, domáce halušky (1,3,7), 3352 kJ
        3. 150 g Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka - (1,3,7), 3922 kJ
        4. 400 g Ovocný tanier (7), 2002 kJ





      • Št16. 05.
      • Polievka: Hrášková krémová s krutónmi (1,3,7), 685 kJ
        1. 130 g Hovädzí maďarský guláš, knedľa - (1,3,7), 4474 kJ
        2. 130 g Hydinový špíz, ryža, šalát (1), 3103 kJ
        3. 350 g Cestovinový nákyp so zeleninou a sójovým mäsom (1,3,6,7), 2945 kJ
        4. 300 g Šošovicový šalát s paradajkami a rukolou, grahamový rožok /šošovica, cib., parad., rukola/, 1620 kJ





      • Pi17. 05.
      • Polievka: Zemiaková kyslá (1,7), 695 kJ
        1. 120 g Poľský kurací rezeň, varené zemiaky, šalát (1,3,7), 2823 kJ
        2. 350 g Klužská kapusta /br. mäso, klobása, ryža, kys. kapusta, smotana/ - (1,3,7), 3527 kJ
        3. 350 g Jablková štrúdľa so strúhankou (1,3,7), 3449 kJ
        4. 350 g Penne s pestom, sušenými rajčinami a syrom/ pesto, suš.raj., ol. olej, syr/ – (1,3,7), 2725 kJ





    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie