• Na Deň mesta ocenenia aj pre našich úspešných žiakov

            9.6.2023 bol Dňom mesta. V rámci osláv ako  každý rok primátor mesta Nové Mesto nad Váhom udeľuje ocenenia najúspešnejším žiakom a študentom škôl v pôsobnosti mesta.

            Výročnú cenu primátora mesta za školský rok 2022/ 2023 získal aj náš štvrták 

            Adam Malo, IV.D za úspešnú reprezentáciu a zisk 2. miesta v celoštátnom kole SOČ, kat. strojárstvo.  

            Čestné uznania primátora mesta, ktoré odovzdá riaditeľ školy na konci školského roka získali: 

            za úspechy v oblasti prírodovedných predmetov:

            Lukáš Panák, II.C

            Timotej Cigna, IV.F

            za úspechy v oblasti technicko-odborných predmetov:

            Damián Dalibor Kusovský, IV.B

            Matej Dujka, IV.F

            Marián Chorvát, IV.B

            Patrik Kusovský, IV.B

            Ondrej Želibabka, IV.D

            za úspechy v oblasti športu a telesnej kultúry:

            Samuel Košťál, III.F

            Blahoželáme  a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Rozlúčka s maturantami

            12.5.2023 bol posledným školským dňom štvrtákov pred odchodom na akademický týždeň a následne na vykonanie maturitnej skúšky. Prajeme veľa trpezlivosti a elánu pri príprave na ústnu maturitnú skúšku, veľa šťastia pri samotnej skúške a  všetko len to najlepšie pri ďalšej ceste životom.

          • Prijímacie konanie – informácia o prevzatí rozhodnutí

            Váž. rodičia,

            výsledky z prijímacích  skúšok usporiadané podľa počtu bodov získaných v prijímacom konaní a podľa platných kritérií zvlášť pre jednotlivé odbory a systémy vzdelávania zverejníme  18.5.2023.

            Priebežne vám cez náš elektronický systém posielame rozhodnutia (na e-mailové adresy, ktoré ste uviedli  v prihláškach), ale na základe usmernenia z MŠVVaŠ SR (z 10.5.2023), ktoré sa týka potvrdzovania prijatia na vzdelávanie žiakov na strednú školu, musíme rozhodnutie doručiť  do vlastných rúk, resp. osobne (nie do emailovej schránky alebo cez elektronický systém školy).

            Preto vás pozývame  k nám do školy dňa 18.5.2023 v čase od 7,30 – 16,30 hod.,  kde si osobne prevezmete rozhodnutia, zároveň nám odovzdáte potvrdenie o nastúpení/nenastúpení vášho syna/dcéry na štúdium. Tiež vám pomôžeme s odvolaním, ak váš syn/dcéra nebol zatiaľ prijatý na štúdium pre nedostatok voľných miest v odbore.

            Zákonný zástupca uchádzača písomne potvrdí škole prijatie na vzdelávanie najneskôr do  24. mája 2023 (23:59 hod.).

            Ak by ste sa z vážnych dôvodov nemohli dostaviť 18.5.2023 k nám do školy, kontaktujte nás vopred na: 0911 074 001, 032/7465111 alebo  e-mail: zsps@spsnmnv.sk, aby sme sa dohodli na inom vhodnom termíne.

          • Úspech v celoštátnom kole SOČ

            V dňoch 26. 04. – 28. 04. 2023 prebehlo Celoštátne kolo SOČ na SOŠ vinársko-ovocinárskej v Modre. Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, bolo prezentovaných 16 prác v každom odbore, 2 práce z každého kraja. Práce boli hodnotené 3-člennou OHK, v ktorej boli zastúpení porotcovia z rôznych krajov.

            V dvoch súťažných odboroch súťažili aj práce našich žiakov:

            09 - Strojárstvo, hutníctvo, doprava

            Adam Malo, IV. D

            14 – Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

            Patrik Kusovský so spoluautorom Daliborom Damiánom Kusovským, IV. B.

            Adam Malo sa so svojou prácou Uholník umiestnil na 2. mieste.

            Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

          • Mobilita projektu Erasmus+ v Španielsku

            V dňoch 23.4. – 29.4.2023 sa 6 študenti a 3 učitelia našej školy spolu  s partnermi z Poľska, Turecka, Talianska a domácej školy zúčastnili 5. mobility projektu Erasmus+ s názvom: „Trvalo udržateľný rozvoj: Spoločné vzdelávacie modely pre obnoviteľné zdroje energie“. Projekt začal v roku 2020 a v tomto školskom roku končí. Téma mobility v španielskej Andalúzii, v mestečku  Chauchina pri Granade bola: Inteligentné mestské modely vytvárajúce udržateľnú energiu pre budúcnosť.

            Okrem vzdelávania v spomínanej oblasti bol priestor aj na spoznávanie krás, histórie a kultúry v južnej časti Španielska.

          • Bazén od 2.5.2023 otvorený

            Stredná priemyselná škola, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oznamuje, že od 02. mája 2023 otvára bazén pre  uplatnenie kompenzácií permanentiek na plávanie, ktoré boli zakúpené v školskom roku 2019/2020 a nemohli byť z titulu COVID-19 plne využité.

            Kompenzácia permanentiek bude trvať počas nasledujúcich mesiacov máj až jún 2023.

            Zároveň oznamuje verejnosti, že víkendová prevádzka bazéna bude v čase otváracích hodín nasledovne: v sobotu od 14.00 hod. do 19.00 hod. a v nedeľu od 08.00 hod. do 13.00 hod.

            Bližšie informácie Vám budú poskytnuté telefonicky alebo na webovej stránke SPŠ Nové Mesto nad Váhom.

          • Deň Zeme

            Bolo to v roku 1970, keď vedci a ekológovia ovplyvnení fotografickými a telegrafickými snímkami z kozmu, dokumentujúcimi krehkosť a zraniteľnosť Zeme, demonštračne vyzvali k spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme so všetkým, čo ju robí jedinečnou. Od vtedy 22. apríl patrí Dňu Zeme.

            Aj my sme si tento deň pripomenuli, že našu Zem musíme udržiavať a starať sa o svoje prostredie. Skúsme svoje okolie udržiavať čisté vždy.

          • SYGA 2023 - cena Digital Industries Siemens

            V tomto školskom roku sa konal 20. ročník súťaže mladých programátorov riadiacich systémov -  SYGA (Siemens young generation adward), ktorú organizuje firma Siemens. Cieľom súťaže je nielen podporovať mladé talenty, ale i školy. Tie, ktoré sa do súťaže zapoja, získajú techniku Siemens (PLC alebo HMI panel).

            Tejto súťaže sa pravidelne zúčastňujeme a posledné tri roky boli pre nás zvlášť úspešné, pretože naši študenti obhajovali svoje práce v celoslovenskom finále. Tento rok sa finále konalo v dňoch 13.-14.4. na FEIT v Žiline a našu školu reprezentovali študenti IV.B triedy Damián Dalibor Kusovský a Patrik Kusovský s prácou Riadenie automatizovaného skladu. Súťaže sa zúčastnilo 23 stredných škôl z celého Slovenska. Deväť najlepších odprezentovalo svoje práce na Žilinskej univerzite a odborná porota z nich ocenila päť najlepších. Naši študenti sa umiestnili medzi najlepšími piatimi a získali cenu Digital Industries Siemens, ktorú im odovzdal Ing. Marián Hrica -  riaditeľ divízie Digital Industries. Riešitelia najlepších prác dostali i vecné ceny.

            Okrem súťažnej časti si študenti prezreli laboratória riadiacich systémov na Fakulte elektrotechniky a informačných technológií UNIZA a večer mali možnosť si podiskutovať a zahrať bowling.

            Na slávnostnom odovzdávaní cien bola prítomná i žilinská televízia Severka:  http://severka.tv/relacie/4354/68/SYGA-2023/

          • Celoštátne kolo súťaže Enersol SK 2023

            Dňa 4. apríla 2023 sa konalo celoštátne kolo súťaže Enersol SK 2023. Enersol SK je medzinárodná súťaž venovaná primárne energii Slnka a jej využitiu, ochrane životného prostredia, alternatívnym a obnoviteľným zdrojom.

            Tímy Timotej Cigna - Patrik Hriadel a Ján Jančo - David Zámečník postúpili do celoštátneho kola z krajského kola, ktoré sa konalo 9. marca v Novom Meste nad Váhom.

            Naši študenti súťažili v Tvorivej a Propagačnej kategórii.

            V Tvorivej kategórii žiaci Timotej Cigna a Patrik Hriadel súťažili s projektom „Elektrická kolobežka nabíjateľná zo solárneho panela“. V celoštátnom kole získali 5. miesto.

            V Propagačnej kategórii žiaci Ján Jančo a David Zámečník súťažili s propagačným videom a plagátmi s názvom „Obnoviteľné zdroje kdekoľvek a kedykoľvek“. V celoštátnom kole získali 5. miesto.

          • Úspešne v krajskom kole SOČ

            Dňa 31. 03. 2023 KCVČ Trenčín v spolupráci so SOŠ v Starej Turej zorganizovalo krajskú prehliadku 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti.

            Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, kde bolo prihlásených spolu 184 prác.

            Práce hodnotili min. 3 členné odborné hodnotiace komisie. V niektorých súťažných odboroch boli tieto komisie doplnené členmi z praxe.

            Medzi súťažnými prácami sa nestratili ani práce našich študentov, ktorí nás vzorne reprezentovali v 10 súťažných odboroch.

            Najlepšie uspeli žiaci v týchto súťažných odboroch:

            07- Pôdohospodárstvo (poľnohospodárstvo, lesné a vodné hospodárstvo)

                            3. miesto Martin Mešenec s prácou Zdvihák nadstavkov včelích uľov

            09- Strojárstvo, hutníctvo, doprava

                             1. miesto Adam Malo s prácou Uholník

            12 - Elektrotechnika, hardware, mechatronika

                             3. miesto Marián Chorvát s prácou Vizualizácia parametrov pre simulátor automobilu

            14 - Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

                           2. miesto Patrik Kusovský; Dalibor Damián Kusovský s prácou Riadenie linky s pecou a pílou pomocou S7 - 1200

             

            Blahoželáme!

            Práce, ktoré sa umiestnili na 1. a 2. mieste postupujú do Celoštátneho kola SOČ, ktoré sa bude konať v Modre 24. – 26. 04. 2023.

            Poďakovanie však patrí všetkým našim žiakom v krajskom kole, ktorí nás vzorne reprezentovali .

            Postupujúcim prajeme úspech aj na Celoštátnom kole SOČ.

          • 2. miesto v bedmintone

            Dňa 17. marca sa traja študenti našej školy zúčastnili okresného kola v bedmintone, ktoré sa konalo na Gymnáziu M.R.Š. v Novom Meste nad Váhom. Vzhľadom k výbornému výsledku: 1. miesto, sme postúpili na regionálne kolo do Trenčína. V ťažkej konkurencii sa nám podarilo obsadiť rovnako pekné 2. miesto, ktorým sme potvrdili kvalitný výkon z okresného kola.

          • Obvodné kolo SOČ u nás

            Dňa 20. marca 2023 sa na našej škole organizovalo Obvodné kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti. Súťažiaci mali možnosť prezentovať svoje práce v 7 súťažných odboroch. A to v tých odboroch, v ktorých bol väčší počet prác, ako bolo možné priamo postúpiť do krajského kola.

            Trojčlenné odborné hodnotiace komisie vyberali najlepšie práce do Krajského kola SOČ, ktoré sa uskutoční 31. marca 2023 na SOŠ Stará Turá.

            Medzi prezentujúcimi súťažiacimi boli aj naši žiaci, z nich v  4 súťažných odboroch postupujú do vyššieho  -  krajského kola.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Krajské kolo Enersol 2023 - úspešne

            Dňa 9. marca 2023 sa študenti našej školy zúčastnili krajského kola súťaže Enersol SK 2023. Enersol SK je medzinárodná súťaž venovaná primárne energii Slnka a jej využitiu, ochrane životného prostredia, alternatívnym a obnoviteľným zdrojom.

            Naši študenti súťažili v Tvorivej a Propagačnej kategórii.

            Získali tieto umiestnenia:

            V Tvorivej kategórii žiaci Timotej Cigna a Patrik Hriadel získali 2. miesto s projektom „Elektrická kolobežka nabíjateľná zo solárneho panela“.

            V Propagačnej kategórii získali žiaci Ján Jančo a David Zámečník 2. miesto s propagačným videom a plagátmi s názvom „Obnoviteľné zdroje kdekoľvek a kedykoľvek“.

            Žiak Matúš Motyka získal 3.miesto s videom s názvom „Využitie solárnych panelov v pohodlí domova“.

            Tímy Timotej Cigna - Patrik Hriadel a Ján Jančo - David Zámečník postupujú do celoštátneho kola Enersol SK, ktoré sa bude konať v Senici.

          • Školské kolo SOČ

            V týždni od 13.02. do 17.02. 2023 sa uskutočnilo Školské kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti Do súťaže sa zapojili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Svoje práce prezentovali v 14 súťažných odboroch. Odborné hodnotiace komisie spolu hodnotili 64 prác, 72 žiakov.

            Do vyššieho kola odborné hodnotiace komisie vybrali 21 prác.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Lyžiarsky výcvik na "Bachledke"

            Žiaci 1. a 2. ročníka absolvovali 5.2.- 10.2.2023 lyžiarsky výcvik v Bachledovej doline. Počasie prialo,  a tak mohli prežiť krásne chvíle v lone Tatranskej prírody.  Dobrá nálada bola po celý čas, zranenia sa vyhýbali našim,  lyžovať sa nakoniec naučili všetci účastníci. "Bachledka", o rok sa uvidíme s radosťou zas!

          • Štvrtáci navštívili Írsko

            V dňoch 27.1. – 30.1. 2023 sa žiaci zo IV.C zúčastnili na kultúrno-historickej exkurzii v rámci prípravy na maturitnú skúšku z angličtiny. Navštívili a spoznávali Írsko, konkrétne hlavné mesto Dublin, kde sa zúčastnili exkurzií v hlavnej írskej katedrále a na dublinskom hrade. Tiež navštívili svetoznáme Mohérske útesy a mesto Galway. Zoznámili sa s írskou históriou a vysťahovalectvom a tiež s komplikovanými vzťahmi s britským impériom. Na záver mali možnosť spoznať tradíciu a výrobu írskej whiskey v dublinskom múzeu. Veríme, že sme týmto začali peknú tradíciu, ktorá aj v ďalších rokoch ponúkne našim študentom možnosť ako spoznávať kultúru a históriu anglicky hovoriacich krajín.

    • 25. - 31. marec

      • Po25. 03.
      • Polievka: Zeleninová s rajbaničkou – (1,3,9), 690 kJ
        1. 130 g Belehradský rezeň, zemiaky /br.karé, lečo/ - (1,10), 3361 kJ
        2. 120 g Kuracie guľky v bolonskej omáčke, špagety - (1,3,7), 3625 kJ
        3. 350 g Furmanské halušky, mlieko /halušky, oštiepok, kys. smotana, slanina/ - (1,3,7), 4185 kJ
        4. 250 g Miešaný listový šalát s pečenou tekvicou , dresing - (1,7), 1960 kJ





      • Ut26. 03.
      • Polievka: Kapustová s mäsom (1), 729 kJ
        1. 130 g Hovädzie soté s kápiou a hráškom, ryža, šalát (1,3,7), 3627 kJ
        2. 130 g Černohorský kurací rezeň, pečené zemiaky v šupke, šalát - (1,3,7), 3704 kJ
        3. 350 g Pečené buchty s lekvárom - (1,3,7), 5479 kJ
        4. 350 g Zeleninové krupoto so syrom, šalát (1,7,9), 2232 kJ





      • St27. 03.
      • Polievka: Hovädzia s rezancami (1,3,9), 595 kJ
        1. 130 g Vyprážaný karbonátok, zemiaková kaša, šalát - (1,3,7), 3548 kJ
        2. 130 g Kuracie prsia, medovo-chilli omáčka, ryža, šalát (1,10), 3115 kJ
        3. 2 ks Varené vajce, špenátový prívarok, zemiaky (1,3,7), 2362 kJ
        4. 250 g Pečená tuniaková omeleta na listovom šaláte, dresing /tuniak, cib., ces., syr, cuketa, vajce/ (4,7,3), 2028 kJ





      • Št28. 03.
      • --------------------
        Veľkonočné prázdniny


      • Pi29. 03.
      • --------------------
        Veľkonočné prázdniny


    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11, 915 01 Nové Mesto nad Váhom 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie