• Úspešne v krajskom kole SOČ

            Dňa 31. 03. 2023 KCVČ Trenčín v spolupráci so SOŠ v Starej Turej zorganizovalo krajskú prehliadku 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti.

            Súťažilo sa vo všetkých 17 súťažných odboroch, kde bolo prihlásených spolu 184 prác.

            Práce hodnotili min. 3 členné odborné hodnotiace komisie. V niektorých súťažných odboroch boli tieto komisie doplnené členmi z praxe.

            Medzi súťažnými prácami sa nestratili ani práce našich študentov, ktorí nás vzorne reprezentovali v 10 súťažných odboroch.

            Najlepšie uspeli žiaci v týchto súťažných odboroch:

            07- Pôdohospodárstvo (poľnohospodárstvo, lesné a vodné hospodárstvo)

                            3. miesto Martin Mešenec s prácou Zdvihák nadstavkov včelích uľov

            09- Strojárstvo, hutníctvo, doprava

                             1. miesto Adam Malo s prácou Uholník

            12 - Elektrotechnika, hardware, mechatronika

                             3. miesto Marián Chorvát s prácou Vizualizácia parametrov pre simulátor automobilu

            14 - Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

                           2. miesto Patrik Kusovský; Dalibor Damián Kusovský s prácou Riadenie linky s pecou a pílou pomocou S7 - 1200

             

            Blahoželáme!

            Práce, ktoré sa umiestnili na 1. a 2. mieste postupujú do Celoštátneho kola SOČ, ktoré sa bude konať v Modre 24. – 26. 04. 2023.

            Poďakovanie však patrí všetkým našim žiakom v krajskom kole, ktorí nás vzorne reprezentovali .

            Postupujúcim prajeme úspech aj na Celoštátnom kole SOČ.

          • 2. miesto v bedmintone

            Dňa 17. marca sa traja študenti našej školy zúčastnili okresného kola v bedmintone, ktoré sa konalo na Gymnáziu M.R.Š. v Novom Meste nad Váhom. Vzhľadom k výbornému výsledku: 1. miesto, sme postúpili na regionálne kolo do Trenčína. V ťažkej konkurencii sa nám podarilo obsadiť rovnako pekné 2. miesto, ktorým sme potvrdili kvalitný výkon z okresného kola.

          • Obvodné kolo SOČ u nás

            Dňa 20. marca 2023 sa na našej škole organizovalo Obvodné kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti. Súťažiaci mali možnosť prezentovať svoje práce v 7 súťažných odboroch. A to v tých odboroch, v ktorých bol väčší počet prác, ako bolo možné priamo postúpiť do krajského kola.

            Trojčlenné odborné hodnotiace komisie vyberali najlepšie práce do Krajského kola SOČ, ktoré sa uskutoční 31. marca 2023 na SOŠ Stará Turá.

            Medzi prezentujúcimi súťažiacimi boli aj naši žiaci, z nich v  4 súťažných odboroch postupujú do vyššieho  -  krajského kola.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Krajské kolo Enersol 2023 - úspešne

            Dňa 9. marca 2023 sa študenti našej školy zúčastnili krajského kola súťaže Enersol SK 2023. Enersol SK je medzinárodná súťaž venovaná primárne energii Slnka a jej využitiu, ochrane životného prostredia, alternatívnym a obnoviteľným zdrojom.

            Naši študenti súťažili v Tvorivej a Propagačnej kategórii.

            Získali tieto umiestnenia:

            V Tvorivej kategórii žiaci Timotej Cigna a Patrik Hriadel získali 2. miesto s projektom „Elektrická kolobežka nabíjateľná zo solárneho panela“.

            V Propagačnej kategórii získali žiaci Ján Jančo a David Zámečník 2. miesto s propagačným videom a plagátmi s názvom „Obnoviteľné zdroje kdekoľvek a kedykoľvek“.

            Žiak Matúš Motyka získal 3.miesto s videom s názvom „Využitie solárnych panelov v pohodlí domova“.

            Tímy Timotej Cigna - Patrik Hriadel a Ján Jančo - David Zámečník postupujú do celoštátneho kola Enersol SK, ktoré sa bude konať v Senici.

          • Školské kolo SOČ

            V týždni od 13.02. do 17.02. 2023 sa uskutočnilo Školské kolo 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti Do súťaže sa zapojili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Svoje práce prezentovali v 14 súťažných odboroch. Odborné hodnotiace komisie spolu hodnotili 64 prác, 72 žiakov.

            Do vyššieho kola odborné hodnotiace komisie vybrali 21 prác.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Lyžiarsky výcvik na "Bachledke"

            Žiaci 1. a 2. ročníka absolvovali 5.2.- 10.2.2023 lyžiarsky výcvik v Bachledovej doline. Počasie prialo,  a tak mohli prežiť krásne chvíle v lone Tatranskej prírody.  Dobrá nálada bola po celý čas, zranenia sa vyhýbali našim,  lyžovať sa nakoniec naučili všetci účastníci. "Bachledka", o rok sa uvidíme s radosťou zas!

          • Štvrtáci navštívili Írsko

            V dňoch 27.1. – 30.1. 2023 sa žiaci zo IV.C zúčastnili na kultúrno-historickej exkurzii v rámci prípravy na maturitnú skúšku z angličtiny. Navštívili a spoznávali Írsko, konkrétne hlavné mesto Dublin, kde sa zúčastnili exkurzií v hlavnej írskej katedrále a na dublinskom hrade. Tiež navštívili svetoznáme Mohérske útesy a mesto Galway. Zoznámili sa s írskou históriou a vysťahovalectvom a tiež s komplikovanými vzťahmi s britským impériom. Na záver mali možnosť spoznať tradíciu a výrobu írskej whiskey v dublinskom múzeu. Veríme, že sme týmto začali peknú tradíciu, ktorá aj v ďalších rokoch ponúkne našim študentom možnosť ako spoznávať kultúru a históriu anglicky hovoriacich krajín.

          • Deň otvorených dverí

            8. decembra 2022 sme mali na našej škole Deň otvorených dverí. Sme radi, že sme mohli privítať deviatakov zo ZŠ spolu s rodičmi nielen z najbližšieho okolia, ale aj mimo nášho okresu. Vo vestibule školy sa prezentovalo aj 10 firiem z regióna, ktoré spolupracujú s našou školou v systéme duálneho vzdelávania ale aj iné  a ponúkajú  zamestnanie absolventom zo všetkých odborov, ktoré sa u nás vyučujú. 

            A ak ste nestihli v tento deň prísť a máte záujem nás navštítiť, sme tu pre vás aj v iné dni, len si treba vopred dohodnúť stretnutie (zsps@spsnmnv.sk, alebo na č. 0911 079 001, 0911 074 001).       

          • Úspešne v krajských kolách súťaže ZENIT

            Súťaž ZENIT „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť“ je zameraná na strojárstvo, elektroniku a programovanie, v ktorej sa vyhľadávajú talentovaní a nadaní žiaci SŠ, rozvíjajú sa tvorivé kompetencie, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. V novembri sa uskutočnili krajské kolá súťaže.

            ZENIT v strojárstve má 4 kategórie, vo všetkých sme mali zastúpenie a skončili sme s týmto umiestnením:

            • kat. A (priemyslovácke odbory) – Patrik Dedík, IV.B – 2. miesto
            • kat. S (strojné obrábanie) - Mário Čikel, IV.F – 5. miesto
            • kat. R (ručné obrábanie) - Matej Dujka, IV.F – 2. miesto
            • kat. C (CNC technológie) – Ondrej Želibabka, IV.D – 1. miesto

            Ondrej Želibabka postupuje do celoštátneho kola.

            ZENIT v elektronike má 2 kategórie a v každej nás reprezentovali 2 žiaci

            • kat. A (žiaci 3. a 4. roč.) – Marián Chorvát a Patrik Kusovský, obaja zo IV.B,
            • kat. B (žiaci 1. a 2. roč.) - Michal J. ČechvalaII. F Patrik HolbaII. B.

            ZENIT v programovaní -  mali sme zastúpenie v dvoch kategóriách po dvoch žiakoch:

            • kat. GRAFIK DIZAJNÉR – v konkurencii medzi grafikmi reprezentovali: Jozef KratochvílAdrián Vojtech, obaja  z III.C.
            • kat. WEB DEVELOPER - Lukáš Panák, II.C – 1. miestoPeter Kopunec, II.C – 4. miesto.

            Lukáš Panák postupuje do celoštátneho kola.

            Blahoželáme a prajeme všetkým veľa ďalších úspechov!

             

          • 13. ročník Technickej olympiády, 2022/2023

            Dňa 24. novembra 2022 sa uskutočnil na priemyslovke 13. ročník okresného kola Technickej olympiády, v súťažných kategóriách A – dvojica starších žiakov ZŠ a B – mladší žiaci ZŠ. Obsahom olympiády bolo motivovať žiakov k tvorivej činnosti. Žiaci súťažili v teoretických vedomostiach, ale aj v zručnostiach, získaných na ZŠ. Olympiády sa v tomto ročníku zúčastnilo 9 základných škôl a žiaci osemročného gymnázia okresu Nové Mesto nad Váhom. V kategórii A súťažilo 20 žiakov a v kategórii B 7 žiakov. Výhercom a výherkyniam blahoželáme.

          • Imatrikulácia prvákov a súťaž o najšikovnejšiu triedu

            18.11.2022 sme sa po "covidovej" prestávke opäť vrátili k aktivitám študentov ku Dňu študentstva. Štvrtáci tak privítali do cechu priemyslováckeho prvákov a  nasledovali  rôzne súťaže, do ktorých sa mohli zapojiť všetky triedy. Študenti súťažili  vo vedomostnej  súťaži, silových súťažiach, v šachu, v stolnom futbale, hode  loptičkou, ale nechýbali ani kreatíne aktivity ako spoločné kreslenie vo dvojici, s pantomímou hádanie pesničiek a spoznávanie známych osobností... Nakoniec na 1. mieste  s rovnakým počtom bodov sa umiestnili dve triedy:  III.B  a IV.F .  Veríme ale, že si netradičný školský deň a zábavu užili všetci.

          • Fotografia nášho študenta "Vážska cyklomagistrála" ocenená porotou

            Vo štvrtok 10. novembra 2022 sa Sebastián Kosa, žiak II.F triedy, zúčastnil slávnostného vyhodnotenia prvého ročníka umeleckej súťaže pre stredné školy „Mládež EÚ 2022“, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Pisztoryho paláca v Bratislave. Túto súťaž organizovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky a hlavnou témou pre súťažiacich bolo vytvoriť umelecké dielo (fotografia, maľba, objekt), ktoré muselo znázorňovať už zrealizovaný projekt spolufinancovaný z fondov Európskej únie, respektíve novú myšlienku na nový projekt.

            Za súťažnú fotografiu „Vážska cyklomagistrála“, propagujúcu zrealizovaný projekt Trenčianskeho samosprávneho kraja spolufinancovaného z fondov EÚ, ktorý pomáha k lepšiemu rozvoju nášho regiónu a cyklistickej infraštruktúry, získal Sebastián krásne 3. miesto. Blahoželáme mu a prajeme veľa ďalších úspechov. (oh)

          • Projekt C.L.M.R.E.S. v októbri 2022 pokračoval mobilitou v Poľsku

             V dňoch 16. – 22.10.2022 sa osem žiakov a dvaja učitelia z našej školy zúčastnili ďalšej časti projektu C.L.M.R.E.S. v programe Erasmus+. Tentokrát bola mobilita v poľskom Wielune  a témou  bola Veterná energia.  Cieľom mobility bolo zoznámiť účastníkov s princípmi budovania, fungovania a využitia veternej energie ako v súčasnosti, tak aj v budúcnosti. Tomu bol prispôsobený aj celý program a vyučovanie metódou  STEM, ktoré pozostávali z viacerých častí.

            Po oficiálnom otvorení stretnutia nasledovali prezentácie jednotlivých študentov z partnerských krajín, kde predstavili súčasný stav veterných elektrární vo svojich krajinách. Po čom nasledovala diskusia. Na záver prvého dňa sa všetci zúčastnili zoznamovacieho bowling večera, kde naši žiaci v súťaži obsadili prvé miesto. Druhý deň strávili účastníci mobility v rôznych wieluňských školách, kde sa zúčastnili zaujímavých praktických vyučovacích hodín nielen na tému veternej energie, ale aj zelenej energie vo všeobecnosti. Mnohých zaujal najmä projekt energeticky nezávislej triedy. Následne sme sa zúčastnili charitatívnej akcie „Beh v pyžame,“ na podporu boja proti rakovine. O tejto akcii pripravilo krátku reportáž aj Rádio Lodž.  Nasledovala exkurzia do mesta Vroclav, kde sme exkluzívne navštívili firmu VSB, jednu z najväčších v Európe, ktorá sa zaoberá realizáciou veterných parkov. V rámci prednášok jej zamestnanci dopodrobna vysvetlili ako prebieha celý proces od výberu lokality, až po spustenie veternej elektrárne. Následne sme sa zúčastnili historicko-kultúrnej prehliadky mesta. Keďže poľská hostiteľská škola je špeciálna škola,  štvrtok patril deťom s autizmom a  downovým syndrómom. Bolo zaujímavé zistiť ako prebieha vyučovanie hendikepovaných žiakov,   ako a čo všetko robia učitelia a pracovníci tejto školy pre deti, aby pochopili rôzne témy, napríklad aj tému veterných elektrární. Po skončení nasledovala prehliadka mesta Wieluň. Na záver mobility dostali všetci účastníci certifikáty o účasti a prijali pozvanie na záverečnú časť projektu do Španielska.

    • 13. - 19. máj

      • Po13. 05.
      • Polievka: Cibuľačka so syrom - (1,7), 429 kJ
        1. 130 g Pečená krkovica na čiernom pive, ryža, šalát (1,7), 3284 kJ
        2. 130 g Hydinový „Stroganov“, cestovina (1,7), 2982 kJ
        3. 350 g Pečená červená cvikla a zemiaky, balkánsky syr, dresing(7), 1975 kJ
        4. 400 g Vegetariánsky tanier, bryndzová nátierka, grahamový rožok - (1,7,3,6), 1354 kJ





      • Ut14. 05.
      • Polievka: Srbská čorba /br. mäso, zem., zel./ (1), 864kJ
        1. 120 g Čevabčiči, varené zemiaky, cibuľa, horčica - (1,7), 3548 kJ
        2. 120 g Vyprážané kuracie medailóny, ½ ryža, ½ dusená zelenina (1,3,,7,9), 3192 kJ
        3. 400 g Zapekané rezance s lekvárom a makom- (1,3,7), 3889 kJ
        4. 350 g 2 ks volské oko, cícerová kaša, opražená cibuľka, chlieb (1,3,7), 2304 kJ





      • St15. 05.
      • Polievka: Hovädzia s rezancami - obsahuje (1,3,7,9), 595 kJ
        260 g Pečené kuracie stehno, ryža, kompót (1),2936 kJ
        2. 120 g Divinové ragú, domáce halušky (1,3,7), 3352 kJ
        3. 150 g Vyprážaný karfiol, zemiaky, tatárska omáčka - (1,3,7), 3922 kJ
        4. 400 g Ovocný tanier (7), 2002 kJ





      • Št16. 05.
      • Polievka: Hrášková krémová s krutónmi (1,3,7), 685 kJ
        1. 130 g Hovädzí maďarský guláš, knedľa - (1,3,7), 4474 kJ
        2. 130 g Hydinový špíz, ryža, šalát (1), 3103 kJ
        3. 350 g Cestovinový nákyp so zeleninou a sójovým mäsom (1,3,6,7), 2945 kJ
        4. 300 g Šošovicový šalát s paradajkami a rukolou, grahamový rožok /šošovica, cib., parad., rukola/, 1620 kJ





      • Pi17. 05.
      • Polievka: Zemiaková kyslá (1,7), 695 kJ
        1. 120 g Poľský kurací rezeň, varené zemiaky, šalát (1,3,7), 2823 kJ
        2. 350 g Klužská kapusta /br. mäso, klobása, ryža, kys. kapusta, smotana/ - (1,3,7), 3527 kJ
        3. 350 g Jablková štrúdľa so strúhankou (1,3,7), 3449 kJ
        4. 350 g Penne s pestom, sušenými rajčinami a syrom/ pesto, suš.raj., ol. olej, syr/ – (1,3,7), 2725 kJ





    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie