• Maturanti navštívili Londýn

            Hneď po písomných maturitách skupina štvrtákov zo IV.F a IV.B navšívila Londýna. Oddýchli si, nabrali nové sily a najmä sa priamo v teréne pripravovali na ústnu časť maturitnej skúšky.

            Navštívili najvýznamnejšie londýnske miesta a pamiatky. Najprv spoznávali Westminster, kde videli westminsterskú katedrálu a opátstvo s budovami parlamentu. Vo westminsterskom opátstve sa nachádzajú hroby najvýznamnejších Britov a tiež je to korunovačný chrám britských kráľov. V Londýne tiež nemohli vynechať Buckinghamský palác – sídlo Karola III., pevnosť Tower, pri ktorej sa nachádza svetoznámy most Tower Bridge. Vychutnali si nielen klasické anglické raňajky ako napríklad pečený puding, ale aj typické londýnske premenlivé počasie. Štvordňový pobyt zakončili prehliadkou Britskej národnej galérie, kde sú vystavené svetoznáme diela tých najlepších umelcov.

          • Medaila z celoštátneho kola ZENIT v strojárstve

            19.3. – 21.3.2024 sa uskutočnilo celoštátne kolo súťaže ZENIT v Banskej Bystrici. V strojárskych kategóriách tejto súťaže sme  mali  až troch našich študentov, ktorí si vybojovali postup z krajského kola, každý v inej kategórii. Boli to: Martin Majzel, IV.D,  Filip Petráš, IV.B a Jozef Galbavý, I.F. 

            Martin Majzel v kat. C skončil na medailovom  - 3. mieste a Filip Petráš v kat. A sa umiestnil na krásnom 4. mieste. Všetkým trom súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu  a prajeme veľa ďalších úspechov.  

          • Strieborný piest SMC

            Ako každý rok, tak aj tento rok sa naša škola zapojila do česko-slovenskej súťaže organizovanej firmou SMC, ktorá je lídrom v penumatickej automatizácii. Tento rok nás reprezentovali  žiaci: Kršňák, Černý, Rehák v disciplínach ako hľadanie chyby, vedomotný test a zapájanie pneumatických schém podľa predlohy.

            Spomedzi 26 súťažných tímov sme sa umiesntili na 13. mieste na Slovensku v hlavnej súťaži a na 9. mieste v doplnkovej súťaži, ktorá sa venovala programovaniu Arduina. Spomínaným žiakom ďakujeme za reprezentáciu a želáme im veľa úspechov v ďalšom štúdiu a zbieraní nových poznatkov. 

          • Úspešne v krajskom kole Enersol SK

            Dňa 7. 3. 2024 sa konalo krajské kolo súťaže Enersol SK 2024. Súťaž je zameraná primárne na slnečnú energiu, ale aj na obnoviteľné zdroje, ich využitie a propagáciu.

            V tomto roku sa naša škola zúčastnila vo všetkých kategóriách. V Hlavnej kategórii súťažil David Zámečník, III.C so spoločenskou hrou Smart Evolution / Elektro rely, s ktorou získaI 1. miesto a postupuje do celoštátneho kola. V Tvorivej kategórii súťažil René Fáber, IV.F s elektro drift-trike trojkolkou nabíjateľnou zo solárneho panela. Získal krásne 2. miesto a postupuje tiež do celoštátneho kola. V Propagačnej kategórii sa zúčastnili žiaci Stanislav Varnai, IV.C s videom „Budúcnosť domovej energie“, Alex Tobola, II.C s obrázkom vytvoreným s pomocou umelej inteligencie na tému „Pohodlie domova“ a Jakub Hrabovský, II.C s obrázkom vytvoreným s pomocou umelej inteligencie na tému „Teplo domova“. Alex Tobola získal 2. miesto a postupuje do celoštátneho kola, Jakub Hrabovský získal krásne 3.miesto.

            Blahoželáme všetkým za vzornú reprezentáciu školy  a prajeme ďalšie úspechy.

          • Florbalový turnaj

            "Dôležité v živote nie je víťazstvo, ale úsilie, podstatné nie je zvíťaziť, ale statočne bojovať."  

            Žiaľ v duchu myšlienky Pierra de Coubertina sa niesla naša účasť na florbalovom turnaji dňa 07. marca, ktorý sa už po niekoľký raz uskutočnil na našej škole. Atmosféra vynikajúca, napätie gradovalo, v každom zápase nám chýbala iba a len koncovka. Snáď  sa s našim omladeným tímom výraznejšie presadíme v budúcnosti. Gratulujeme víťazom: v kategórii chlapcov Gymnáziu sv. Jozefa a v kategórii dievčat Gymnáziu MRŠ, obe Nové Mesto nad Váhom.

             

          • Oznam

            V dňoch 12. – 14. marca (utorok - štvrtok) 2024 žiaci 4. ročníka na základe prihlášky konajú externú časť (ďalej EČ) a písomnú formu internej časti (ďalej  PFIČ) maturitnej skúšky  z  predmetov:
            SJL – 12.3.,  ANJ – 13.3.,  MAT – 14.3.2024.
            Zoznamy testovaných  žiakov  pre jednotlivé dni a pokyny na EČ a PFIČ sú na nástenke na prvom poschodí pri zborovni.  
            1.    Žiaci  4. ročníka zaujmú svoje miesta v učebniach  podľa zoznamov a pokynov.
            2.    V čase EČ a PFIČ 12. a 13. 3. 2024 sa vyučuje podľa rozvrhu  a zverejneného suplovania (I.D  a I.E majú podľa riadneho rozvrhu odborný výcvik vo firmách).
            Riaditeľské voľno:
                    12.3.2024 – I.F, II.C, III.D, III.F
                    13.3.2024 – I.B, I.C, II.B, II.D, II.F, III.B, III.C
            3.    14.3.2024 sa vyučuje podľa riadneho rozvrhu (žiaci 4. ročníka, ktorí sa neprihlásili maturovať z matematiky, sa tiež učia podľa riadneho rozvrhu).
            4.    Pripomíname žiakom, že v čase keď majú riaditeľské voľno a nebudú chcieť prísť na obed do školskej jedálne, musia sa odhlásiť sami.

            V Novom Meste nad Váhom dňa 8.3.2024    

            Mgr. Milan Lipták, riaditeľ školy

          • Školské kolo SOČ

            V týždni od 05.02. do 09.02. 2024 sa uskutočnilo Školské kolo 46. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti Do súťaže sa zapojili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Svoje práce prezentovali v 11 súťažných odboroch. Odborné hodnotiace komisie spolu hodnotili 46 prác, 46 žiakov.

            Do vyššieho kola odborné hodnotiace komisie vybrali 17 prác.

            Postupujúcim prajeme veľa šťastia v ďalšom kole a čo najlepšie umiestnenie!

          • Máme víťazov okresu v bedmintone

            Opäť po roku sme sa stretli dňa 15.02.2024 na bedmintonovom turnaji chlapcov, ktorý sa konal na GMRŠ v Novom Meste nad Váhom. Nakoľko nás reprezentovali kvalitní hráči: Kamil Durec (3.D), Samuel Madžo (4.B) a Richard Pupák (3.B), obsadili sme, podobne ako vlani, prvé miesto a postupujeme v turnaji ďalej. Našim hráčom blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v reprezentácii školy.

          • Na exkurzii vo Viedni

            Viedeň by mal vidieť každý, o tom nie sú žiadne pochybnosti. Hlavné mesto Rakúska dýcha eleganciou a spája sa v ňom cisárska história s modernou architektúrou. Návštevníkom, ale aj domácim obyvateľom ponúka množstvo jedinečných zákutí či miest.

            Dňa 01.02.2024 sme sa so študentmi I. a II. ročníka našej školy vybrali pozrieť aspoň na niekoľko z týchto pamiatok. Napriek nie veľmi priaznivému počasiu sme prešli centrom hlavného mesta Rakúska, kde sme navštívili Dóm sv. Štefana, mohli obdivovať sídlo Habsburgovcov - palác Hofburg, štátnu operu, niekoľko múzeí a s určitosťou aj viedenskú radnicu. Okrem iného sme sa aspoň na chvíľu zastavili aj pri Hundertwasser-ovom obytnom dome, ktorý má farebnú a zaujímavú štruktúru fasády. Ďalšou zastávkou bola návšteva čokoládovne Hauswirt v mestečku Kitsee. 

            Program počas celého dňa bol bohatý a únavný, všetci sme sa však zhodli,  že niekedy nabudúce sa do Viedne vrátime opäť.

          • Riaditeľské voľno 22.12.2023

            Riaditeľ SPŠ Nové Mesto nad Váhom v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení udeľuje dňa 22.12.2023 (piatok) žiakom okrem tried, ktoré sú na ODV vo firmách, riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

            T.j. žiaci tried I.D, I.E, IV.D  a IV.F  majú vyučovanie vo firmách.     

            V čase  23.12. 2023 – 7.1.2024 sú Vianočné prázdniny. Vyučovanie po prázdninách začína 8.1.2024  podľa riadneho rozvrhu 2. (párnym) týždňom.

          • Pridružené školy Unesco v Banskej Štiavnici

             

            V dňoch 11. – 12. 12. 2023 sa v Banskej Štiavnici uskutočnilo Výročné stretnutie Pridružených škôl UNESCO v SR. Stredná priemyselná škola v Novom Meste nad Váhom je súčasťou tejto medzinárodnej siete škôl, ktorej prioritami sú výchova k mieru, podpora vzdelávania a výchovy v oblasti medzinárodného porozumenia, spolupráca pri ochrane ľudských práv a zabezpečovaní ľudských slobôd či environmentálna výchova mladej generácie, už od roku 1994.  

            Počas stretnutia boli prítomnými prezentované informácie o aktivitách jednotlivých základných či stredných škôl, taktiež sa dozvedeli o novinkách a činnostiach v rámci siete UNESCO. Tohtoročné stretnutie bolo výnimočné tým, že si pripomíname 70. výročie od zapísania škôl do siete Unesco, 30. výročie vstupu SR do Unesco a 30. výročie zapísania Banskej Štiavnice a technických pamiatok okolia do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva.  

          • Mikuláš zavítal do školy

            Mikulášsky nohejbalový turnaj

            Už tradične sa na našej škole 6.12. uskutočnil Mikulášsky nohejbalový turnaj, ktorého sa zúčastnilo spolu 16 trojčlenných tímov. Tento rok sa do turnaja zapojili aj čelní predstavitelia Nového Mesta nad Váhom a to: primátor mesta Ing. František Mašlonka, zástupca primátora Mgr. Andrej Neuschl a prednosta MsÚ  Ing. František Sádecký.  Celý turnaj sa niesol v príjemnej adventnej atmosfére, ktorú podčiarkol aj príchod Mikuláša, čerta a anjela. Najlepším študentským tímom a víťazom turnaja sa stal Stanislav Tyzner so spolužiakmi zo IV.C triedy. Uznanie patrí ale všetkým účastníkom za predvedené výkony.

          • Úspešne v krajských kolách súťaže ZENIT

            Súťaž ZENIT „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť“ je zameraná na strojárstvo, elektroniku a programovanie, v ktorej sa vyhľadávajú talentovaní a nadaní žiaci SŠ, rozvíjajú sa tvorivé kompetencie, odborno-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. V novembri sa uskutočnili krajské kolá súťaže.

            ZENIT v strojárstve má 4 kategórie, vo všetkých sme mali zastúpenie a skončili sme s týmto umiestnením:

            • kat. A (priemyslovácke odbory) – Filip Petráš, IV.B – 1. miesto
            • kat. R (ručné obrábanie) – Jozef Galbavý, I.F – 1. miesto
            • kat. C (CNC technológie) – Martin Majzel, IV.D – 1. miesto
            • kat. S (strojové obrábanie ) – Samuel Jankech IV. F – 2. miesto

            Filip Petráš, Jozef Galbavý, Martin Majzel postupujú do celoštátneho kola.

            ZENIT v elektronike má 2 kategórie a v každej nás reprezentoval 1 žiak:

            • kat. A (žiaci 3. a 4. roč.) – Matej Kršňák, IV.F
            • kat. B (žiaci 1. a 2. roč.) – Ján Rehák I. E

            ZENIT v programovaní -  mali sme zastúpenie v 4 kategóriách:

            • kat. A (žiaci 3. a 4. ročníka) – Ivan Lacko, III.C (obsadil 6.- 11. miesto), Peter Kopunec, III.C Jozef Kratochvíl, IV.C
            • kat. B (žiaci 1. a 2. ročníka) – Alex Tobola, II.C
            • kat. GRAFIK DIZAJNÉR – Alex Hricová, III.C – 2. miestoTimotej Boháčiak, III.C – 4. miesto
            • kat. WEB DEVELOPER - Peter Kopunec, III.C – 3. miesto, Lukáš Panák, III.C – 5. miesto. 

            Blahoželáme a prajeme všetkým veľa ďalších úspechov!

          • Turnaj v stolnom tenise

            V aktuálnom školskom roku sa nám podarilo úspešne reprezentovať našu školu na mnohých športových podujatiach. V mesiaci november sa pripájame aj súťažou v stolnom tenise, kde sa tradične predstavili Samuel Madžo, Richard Pupák a po prvý raz aj Patrik Holba.

            Po suverénnom víťazstve v okresnom kole, ktoré sa konalo dňa 09.11.2023, sme postúpili do regionálneho kola a po kvalitnom výkone našich chlapcov sme obhájili veľmi pekné druhé miesto z minulého roka. Dúfame v rovnako dobré výkony aj pri nadchádzajúcich súťažiach.

          • Imatrikulácia a Deň študentstva

            Aj tento rok sme tradične zasvätili prvákov do cechu priemyslováckeho dňa 16.11.2023. Hneď po imatrikuláciách si naši žiaci, podobne ako minulý školský rok, mohli zmerať sily v rôznych súťažiach, ako sú napríklad šípky, preťahovanie lanom, vedomostný kvíz, pretláčanie či šach. Veľkú obľubu si získalo hádanie piesní pantomímou a tento rok pribudla novinka – hra Na stope. Žiaci prostredníctvom QR kódov hľadali po škole indície a riešili rôzne hádanky. Titul najšikovnejšej triedy získala III.C. Víťaznej triede gratulujeme!

            bodovanie_-_DS.pdf

          • Súťaž zručnosti žiakov ZŠ

            Dňa 15.11. 2023 sa na našej škole konal už 22. ročník Súťaže zručnosti pre ZŠ okresu Nové Mesto nad Váhom  spolupráci s Komisiou školstva, mládeže a športu MsZ v Novom Meste nad Váhom a KCVČ Trenčín, s podporou sponzorov Branson Ultrasonics, a.s. a  S-Servis Modrovka.

            Súťažilo sa v troch súťažných odboroch - strojárstvo, elektrotechnika, informatika.

            Do súťaže  sa zapojili žiaci z 11 základných škôl.

            Ďakujeme všetkým za účasť a víťazom gratulujeme!

            Vysledky_web.pdf

    • 25. - 31. marec

      • Po25. 03.
      • Polievka: Zeleninová s rajbaničkou – (1,3,9), 690 kJ
        1. 130 g Belehradský rezeň, zemiaky /br.karé, lečo/ - (1,10), 3361 kJ
        2. 120 g Kuracie guľky v bolonskej omáčke, špagety - (1,3,7), 3625 kJ
        3. 350 g Furmanské halušky, mlieko /halušky, oštiepok, kys. smotana, slanina/ - (1,3,7), 4185 kJ
        4. 250 g Miešaný listový šalát s pečenou tekvicou , dresing - (1,7), 1960 kJ





      • Ut26. 03.
      • Polievka: Kapustová s mäsom (1), 729 kJ
        1. 130 g Hovädzie soté s kápiou a hráškom, ryža, šalát (1,3,7), 3627 kJ
        2. 130 g Černohorský kurací rezeň, pečené zemiaky v šupke, šalát - (1,3,7), 3704 kJ
        3. 350 g Pečené buchty s lekvárom - (1,3,7), 5479 kJ
        4. 350 g Zeleninové krupoto so syrom, šalát (1,7,9), 2232 kJ





      • St27. 03.
      • Polievka: Hovädzia s rezancami (1,3,9), 595 kJ
        1. 130 g Vyprážaný karbonátok, zemiaková kaša, šalát - (1,3,7), 3548 kJ
        2. 130 g Kuracie prsia, medovo-chilli omáčka, ryža, šalát (1,10), 3115 kJ
        3. 2 ks Varené vajce, špenátový prívarok, zemiaky (1,3,7), 2362 kJ
        4. 250 g Pečená tuniaková omeleta na listovom šaláte, dresing /tuniak, cib., ces., syr, cuketa, vajce/ (4,7,3), 2028 kJ





      • Št28. 03.
      • --------------------
        Veľkonočné prázdniny


      • Pi29. 03.
      • --------------------
        Veľkonočné prázdniny


    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola
      • +421 32 7465111 - ústredňa, +421 32 7465210 - sekretariát fax: 032 7465123 školská jedáleň: +421 327782 444 účtovníčka školy: +421 327465 202 turistická ubytovňa, prenájom športového areálu: 0908 709 129
      • Bzinská 11, 915 01 Nové Mesto nad Váhom 915 01 Nové Mesto nad Váhom Slovakia
      • 00161403
      • 2021091215
      • Mgr. Milan Lipták milan.liptak@spsnmnv.sk, 032 7465456 0907 774 618
      • Ing. Ľubica Gracíková lubica.gracikova@spsnmnv.sk 0911 079 001
      • RNDr. Anna Homolová anna.homolova@spsnmnv.sk, 032 7465247 0911 074 001
    • Prihlásenie